Foto/ Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku stradalih 1993. godine

Delegacija Općine Centar koju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 26. oktobra 2020. godine položila cvijeće ispred mezara ubijenih policajaca u Velikom parku, te učenjem Fatihe odata je dužna počast stradalim mladićima.

Na današnji dan prije 27 godina u vojno-policijskoj akciji, pod nazivom „Trebević 2“ ubijeno je devet pripadnika Vojne policije Armije RBiH i MUP-a RBiH.

Akcija izvedena 26. oktobra 1993. godine označena je kao najveća vojno-policijska akcija koja je za cilj imala uspostavu reda i vraćanje odmetnutih vojnih grupa u sistem.

Cjelokupna akcija pretvorila se u tragediju u kojoj su stradali Admir Hebib, Izet Karšić, Dragan Miljanović, Jasmin Čamdžija, Kemal Kojić, Slaven Markešić, Srđan Bosiljčić, Elvir Šovšić i Hamid Humić. Svi oni ukopani su u Velikom parku u Sarajevu, a tokom današnjeg obilježavanja godišnjice akcije odata je počast stradalim policajcima.

Osim načelnika Ajnadžića u delegaciji Općine Centar bili su vijećnici Velija Katica i Dževad Topić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja Dževad Jusić, predstavnik Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Adis Adilović te predstavnici boračkih organizacija sa područje općine Centar.