Gradonačelnik Bihaća pozitivan na koronavirus

Gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić obavijestio je javnost da je pozitivan na koronavirus. 

Na svom Facebook profilu Fazlić je potvrdio ovu informaciju ističući kako je sinoć dobio rezultat svog testa koji je uradio u petak. U samoizolaciji se nalazi od petka, a trenutno osjeća samo blage simptome.

“Poštovane sugrađanke, sugrađani, prijatelji, saradnici, dužan sam vas obavijestiti da sam sinoć dobio rezultat svog testa na koronavirus koji sam uradio u petak i isti je pozitivan. U samoizolaciji se nalazim od petka kada sam osjetio blage simptome. Osjećam se dobro i simptomi koje sam do sada razvio skoro se ne razlikuju od obične prehlade”, poručio je Fazlić.

Svoje poslovne obaveze gradonačelnik Bihaća u daljem vremenskom periodu će obavljati od kuće obzirom da će biti u kućnoj izolaciji. Građanima je poručio da budu pažljivi, te da se pridržavaju svih propisanih mjera.

“Naredne dane ću provoditi u kućnoj izolaciji i nastojati sa svojim saradnicima iskoordinirati neodgodive obaveze. Prema preporuci svi kojima sam prije četvrtka bio u ličnom kontaktu trebaju obratiti pažnju na pojavu eventualnih simptoma, a dodatnu pažnju usmjeriti na zaštitu osoba oko sebe. Budite pažljivi, čuvajte sebe i svoje najbliže, pridržavajte se propisanih mjera i upustava, kontakte svedite na minimum”, poručio je gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić.

Posted by Šuhret Fazlić on Utorak, 27. Oktobar 2020.