Gradonačelnik Srebrenika pozitivan na koronavirus

Gradonačelnik Srebrenika, Nihad Omerović pozitivan je na koronavirus, te će u narednom periodu biti u samoizolaciji.

Ovu informaciju Omerović je potvrdio putem Facebook-a, te istakao kako je označen kao prvi kontakt osobe kod koje je gostovao u radijskoj emisiji kod koje potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. Nakon toga kako poručuje odmah je uradio test na koronavirus kojim se pokazao da je pozitivan.

“Dragi prijatelji i sugrađani, osjećam odgovornost i obavezu da vas informišem da sam prije dva dana od strane higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srebrenik obaviješten da sam označen kao prvi kontakt osobe kod koje sam gostovao u radijskoj emisiji, a kod koje je potvrđen pozitivan nalaz na COVID-19. Odmah po saznanju, otkazao sam sve ranije zakazane sastanke i povukao se u izolaciju. Takođe, iako nisam imao, niti trenutno imam bilo kakvih naznaka ni simptoma bolesti, odmah sam uradio test na koronavirus. Upravo sam dobio potvrdu da je nalaz pozitivan”, istakao je Omerović.

U narednom periodu gradonačelnik Srebrenika biti će u samoizolaciji, te će sve aktivnosti do daljnjeg obavljati online i putem telefona.

“Iz tog razloga u narednom periodu ću biti u samoizolaciji. Obzirom da smo započeli dosta infrastrukturnih projekata od značaja za lokalnu zajednicu, želim da znate da će se radovi na terenu nastaviti istim intenzitetom a ja ću sve aktivnosti do daljnjeg obavljati putem telefona i online, putem društvenih mreža.  Želim vam svima dobro zdravlje”, poručio je gradonačelnik Omerović.

Dragi prijatelji i sugrađani, osjećam odgovornost i obavezu da vas informišem da sam prije dva dana od strane…

Posted by Nihad Omerović – gradonačelnik Srebrenika on Ponedjeljak, 26. Oktobar 2020.