Hadžibajrić primio glumca Adnana Haskovića: U Starom Gradu najavljeno snimanje regionalne serije

Načelnik Općine Stari Grad mr. Ibrahim Hadžibajrić primio je u svom kabinetu Adnana Haskovića, poznatog i uspješnog bosanskohercegovačkog glumca iza kojeg su brojni svjetski filmski projekti.

Jedna od tema sastanka, između ostalog, je bila kulturno-umjetnička ponuda i promocija u Starom Gradu. Hasković je opisao Stari Grad kao historijsko središte Sarajeva i cijele države, te je kao takav i bio idealan za razne projekte iz filmske umjetnosti.

“Zbog pandemije koronavirusa vrlo je teško bilo šta organizovati u toku ove godine, a za nadati se da će iduća godina dati priliku za brojne ideje koje bi se mogle realizovati. Načelnik Hadžibajrić je pokazao volju i želju da se Općina Stari Grad aktivno uključi, što me mnogo raduje“, kazao je ovaj uspješni umjetnik.

Adnan Hasković je jedan od rijetkih glumaca iz BiH i regiona koji je napravio i internacionalnu karijeru. Adnan je glumio sa glumačkim velikanima poput Penelope Cruz, Emilea Hirscha, Tilde Swinton, Seana Beana i drugih. Pandemija koronavirusa je Adnanu nažalost poremetila snimanje jednog tursko-engleskog filma u Crnoj Gori, međutim za kraj godine ima u planu snimanje jedne italijanske serije. Također je najavio snimanje jedne regionalne serije u općini Stari Grad.

“Zajedno sa svojim saradnicima sam u fazi pripreme jedne regionalne serije, koju namjeravamo snimati i ovdje u Starom Gradu i nadamo se podršci Općine Stari Grad i općinskog načelnika Hadžibajrića“, kazao je Adnan i dodao da mu je jedan od osnovnih motiva u radu promocija Bosne i Hercegovine i svega dobrog što ona ima.