Hajdarević danas protiv Njemačke, pet omladinaca Željezničara u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u okviru Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostovati kod favorizovane Njemačke, a među pozvanim reprezentativcima je Haris Hajdarević.

Fudbaleri Željezničara, Eldar Šehić i Haris Hajdarević, već nekoliko dana treniraju s U-21 reprezentacijom BiH koja je danas otputovala u Njemačku gdje će sutra od 18:15 sati odmjeriti snage s domaćinom. Haris Alihodžić, direktor Omladinske škole FK Željezničar i trener u mladoj reprezentaciji o Njemačkoj je govorio u superlativima:

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe o kojoj ne treba previše trošiti riječi. Svi znamo koji je nivo Njemačka u svijetu fudbala i neosporno je da je to jak tim. Ono što je veoma bitno za nas, to je da su se svi pozvani igrači odazvali. Imamo dobru ekipu koja posjeduje veliki kvalitet i potencijal. Ne idemo u Njemačku na izlet jer ovaj tim kad je na svom nivou može svakom da se suprotstavi”, istakao je.

Juniorska reprezentacija BiH će 13. i 15. oktobra odigrati prijateljske susrete s vršnjacima Crne Gore. Među pozvanima za pomenute utakmice su dva juniora Plavih, Nikola Milićević i Amar Drina.

Kadetska reprezentacija naše zemlje je 6. i 9. oktobra u Baru gostovala kod U-17 selekcije Crne Gore. U prvom susretu je BiH slavila sa 2:1, dok je drugi prijateljski okončan pobjedom domaćina sa 3:1. Za BiH igrala su tri kadeta Želje, Sergej Bjelica, Neriman Kočević i Ali Serdarević.