Horoskopski znak bivšeg partnera: Lav uči kako praštati, Djevica cijeni razumijevanje

Postoji mogućnost da vas je na kraju bolno iskustvo i vaš bivši partner naučio nečemu novom, a astrolozi tvrde da na to velik uticaj ima i horoskopski znak vašeg bivšeg partnera/ice.

Ovan
Veza s Ovnom zasigurno vas je naučila strpljivosti. Ovim znakom vlada bog rata te imaju mnogo energije za svađu. Ovnovi imaju toliko energije i snage volje da se uvijek žure i žele da sve bude po njihovom. Zahvaljujući tome što ste svjedočili tome u vezi, dobili ste vrijednu lekciju o strpljenju. S Ovnom ste naučili za šta se vrijedi boriti, a za šta ne.

Bik
Veza s Bikom učila vas je o rastu. Oni su veoma tvrdoglavi i robovi su rutine. Vjerovatno ste redovito svjedočili njihovoj nemogućnost da se maknu s mjesta i odustanu od nečega. Međutim, nespremnost Bika da se promijeni naučila vas je važnosti vašeg osobnog rasta.

Blizanci
Blizanci su vas naučili lekciju o komunikaciji. Blizanci vole razgovarati o baš svemu. Ovo vam je ponekad možda išlo na živce, pogotovo jer su se uvijek predomišljali. Iako je ovo možda smetalo vašem odnosu, naučilo vas je važnosti komunikacije.

Rak
Rak vas je naučio koliko je važna ljubav. Oni mrze biti sami i najdraža im je stvar na svijetu biti s nekim koga vole i raditi lijepe stvari za tu osobu. Ovo ponašanje, posebno ako je pretjerano, može djelovati pretjerano i kao da vas guše. Iako vam je u nekom trenutku možda bilo previše svega toga, naklonost Raka pokazala vam je kako voljeti.

Lav
Od Lava ste vjerovatno naučili kako praštati. Lavove prati glas egocentričnih osoba, ali njihov fokus na sebe i općenito širu sliku života od samo ljubavi ne znači da im nije bilo stalo do vas. Zbog toga vas Lavovi mogu naučiti kako oprostiti. I oni su samo ljudi (iako ponekad za sebe misle da su i više od toga).

Djevica
Djevica vas je učila razumijevanju. Djevice je vrlo teško čitati. Često su hladni i zatvoreni. Međutim, u njima postoji topla strana. Djevici je teško pustiti nekoga unutra – više se vole držati na distanci pa da biste bili u vezi s Djevicom, morali ste imati puno razumijevanja.

Vaga
Vaga uči kako biti zahvalan na sitnicama. Najvjerovatnije su se tokom veze prema svakom danu odnosili kao prema poklonu i uzbuđivali se zbog svega. Iako ste zbog toga možda kolutali očima tokom veze, ovo je zapravo bio dar zahvalnosti – nauči biti zahvalan za svaki dan.

Škorpion
Škorpion uči ravnoteži. Škorpioni nisu loši ljudi, oni su samo intenzivni. Oni žive za dramu, za mučne afere i ljubomoru. Iako je to vašu vezu vjerovatno učinilo zabavnom i uzbudljivom, moguće je da je za vas bilo emocionalno iscrpljujuće. Naučili ste da strast treba ravnotežu sa stabilnošću da bi potrajala.

Strijelac
Bivši Strijelac vas je naučio neovisnosti. Strijelac je putnik zodijaka. Oni vole isprobavati nove stvari – stalno. Iako ste možda nekad željeli ostati unutra i pogledati film, oni su vjerojatno željeli izaći. Ovo je možda bila bolna tačka u vezi, ali vas je naučilo važnosti neovisnosti. Iako ste možda željeli biti sa svojim partnerom 24/7, Strijelac vam je pokazao da ponekad možete i bez njega.

Jarac
Jarci uče kako pustiti kad treba. Jarci ništa ne zaboravljaju, oni će izvući neki detalj star godinama i predbaciti vam zbog toga. Skloni su nemilosrdnosti i uvijek se drže negativnog. Zbog toga ste u ovoj vezi sigurno naučili koliko je za zdrav odnos važno pustiti i oprostiti.

Vodenjak
Uz Vodenjake učite važnost suosjećanja. Oni mogu izgledati temperamentno i beskompromisno, ali to je zato što su duboki mislioci koji brinu o svemu. Ova vas je veza naučila suosjećanju prema drugima jer nikad ne znate kroz što netko prolazi. Na tišinu i ćud naučili ste odgovarati ljubavlju i suosjećanjem, što je najveći dar od svih.

Ribe
Ribe, najosjetljiviji znak zodijaka, uče važnosti upravo toga – osjetljivosti. Jednostavno osjećaju više od ostalih. Reći nešto neljubazno ili oštrim tonom glasa lako im može povrijediti osjećaje. Ovo vas je ponašanje možda živciralo, ali i naučilo kako biti pažljiviji i ljubazniji. Riječi su moćne; mogu i ozlijediti i izliječiti ljude. Osjetljivost na Ribe naučila vas je da budete osjetljiviji na druge, piše index.