Idealno je vrijeme za mirisne svijeće: Savršene za hladne jesenske dane i večeri

Došlo je ono doba godine kada naše domove sve više ispunjavaju tople, sočne i prefine arome mirisnih svijeća.

Pojedine mirisne arome mogu uticati i na atmosferu u prostoru i dodatno je oplemeniti. Danski pojam sreće, hygge, usko je povezan za svijeće koje se vežu uz osjećaj topline. Dakle, ako ste spremni za stvaranje ambijenta topline i udobnosti, u nastavku vam navodimo nekoliko mirisa koje treba da birate u ove jesenje dane.

Mirisi  mogu utjecati na naše emocije, probuditi osjećaj sreće, zadovoljstva, opuštenosti, uzbuđenja, ali i pružiti utjehu i smiriti nas. Upravo takav učinak imaju i mirisne svijeće stvorene za jesenske i zimske dane koje će dom ispuniti slatkom toplinom te stvoriti divan opuštajući ugođaj.

U mirisnim svijećama za hladne mjesece prevladavaju i prigodne arome, poput mirisa cimeta, naranče, karamele, vanilije, badema, mošusa, klinčića, bundeve.

Foto: Zadovoljna.hr
Foto: Zadovoljna.hr

Miris cimeta se smatra najdražim jesenjim/zimskim mirisom, a dom će vam mirisati na cimet i ako ga koristite kao začin za pravljenje poslastica.

Jesen je jednako bundeva, pa ako je ne koristite u ishrani ili kao dekoracije svakako probajte svijeće sa njenim mirisom. Zapravo, koristite ih i ako koristite bundevu i na navedene načine.

Bor i drugi drvenasti mirisi su također očekivani izbor mirisa za hladne jesenske i zimske dane. Dobar uvod u novogodišnje praznike.

Vanilija uvijek djeluje utješno, posebno u danima kada vam treba malo dodatne ljepote.

Neka i vaša dnevna ili spavaća soba, ili bilo koje drugo mjesto u domu ispuni očaravajući miris svijeće.