Izgradnja vodovodne mreže na spoju ulica Ruđera Boškovića – Humska

Na spoju ulica Ruđera Boškovića – Humska u naselju Pofalići počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže na trasi čiji je nosilac izrade KJKP “Vodovod i Kanalizacija “ d.o.o. Sarajevo.

Navedenim radovima postojeći distribucioni cjevovodi s kojim se snabdijeva veći dio naselja Pofalići, bit će upotpunjeni novim vodovima (DN 300 i DN 200), koji će između ostalog, imati ulogu transporta vode za predmetno šire područje ovog naselja i to u dužini od 184 metra u ulici Humska, te u ulici Ruđera Boškovića u dužini od 108 metara. Općina Novo Sarajevo potpisala je Ugovor i sa KJKP „Vodovod i Kanalizacija“ kojim su obuhvaćeni montažni radovi, te izrada 32 kućna priključka na ovom lokalitetu.

Vrijednost projekta je 200.000 KM, a izvođenje radova sufinansira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Izvođač radova je firma „MIMAS-ING“ d.o.o. Sarajevo, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS.

Paralelno sa ovim radovima izvode se radovi na rekonstrukciji saobraćajnice u ulici Humska u dužini od oko 1500 metara, za šta je Općina Novo Sarajevo izdvojila oko 500.000 KM.