Juniorska futsal reprezentacija BiH poražena u prijateljskoj utakmici

„U-19“ juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u dvorani hotela „Hills“ na Ilidži od Francuske sa 0:7, u prvom od dva zakazana prijateljska meča.

Zbog pozitivnih slučajeva na virus korona ekipu su sa klupe predvodili treneri Marko Brčić i Antonio Vidović.

Gosti su ofanzivnije ušli u meč i u 9′ dolaze do prednosti. Baptiste Jeger prolazi po lijevoj strani, a njegov šut Mathis Gazengel glavom skreće u mrežu bh. tima za 0:1. Do kraja prvog poluvremena Francuzi su imali još nekoliko pokušaja sa distance, a najbliži golu bio je Amin Benslema kad je pogodio prečku. Bh. tim je ozbiljnije zaprijetio samo jednom kad je Edis Sušić oduzeo loptu protivnicima i šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola.

Francuska u 24′ udvostručuje prednost, a strijelac je bio Imani Mitsachioi Abdou iz penala. Kaznenom udarcu je prethodio prekršaj Faruka Brkanića nad Benslemom u šestercu bh. tima.

Roberto Gažo u 27′ izlazi sam pred golmana Francuske Thibauta Garrosa koji brani udarac reprezentativca BiH.

Treći gol gosti postižu u 34′. Nakon jednog šuta sa distance lopta se od stativu odbija do Jegera koji je proslijeđuje iza leđa Antonia Pehara.

Ibrahima Nikate u 37′ sa desne strane šalje loptu u šesterac reprezentacije Bosne i Hercegovine za Tristana Vandenplasta koji je precizan za 0:4.

Kapiten Francuske Leo Faytre u 3′ uzima loptu bh. futsalerima i upošljava Mitsachioi Abdoua koji postiže još jedan gol za goste.

U 39′ Francuzi postižu još dva gola preko Sofiane Allaa i Jegera za konačnih 0:7.

Nakon utakmice trener golmana Antonio Vidović je izjavio:

„Ovo je naše prvo okupljanje sa ovom generacijom i to se osjetilo večeras. Ovi momci se tek upoznaju, dok protivnik ima više utakmica i mnogo je uigraniji. Ipak, mi smo parirali dok smo imali snage. Slijedi nam još jedan meč i nastojaćemo da ispravimo greške koje smo pravili večeras.“

BiH i Francuska će sutra na Ilidži u 17:30 odigrati još jedan meč.