Krizni štab MZ KS: Iz Naredbe 63/20 izuzeto održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je Naredbu 21. oktobra ove godine kojom je izmijenio tačku 1. ranije donesene Naredbe 63/20 od 12. oktobra.

Podsjećamo da je ovom tačkom utvrđeno da je u “zatvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje ne više od 30 osoba”.

Naredbom donesenom jučer je iz pomenute tačke izuzeto održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS, uz poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka zavoda za javno zdravstvo KS i FBiH, kao i uz uvjet da veličina prostora u kojem će se održavati sjednice i radna tijela Skupštine KS omogućavaju provedbu pomenutih mjera.

Donošenje ove naredbe je uslijedilo nakon što se predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik obratio 20. oktobra Kriznom štabu MZ KS za mišljenje u vezi održavanja sjednice Skupštine KS zakazane za 28. oktobar ove godine, a tiče se broja osoba u zatvorenom prostoru, s obzirom da broj zastupnika prelazi preko 30.

“Molim Vas da date pojašnjenje da li Skupština KS može biti predmet izuzeća iz člana 1. Naredbe Kriznog štaba MZ KS broj 63/20 od 12. oktobra ove godine na način kako je to ranije precizirao Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva proširenjem naredbe u dijelu koji se odnosi na održavanje sjednica parlamenta FBiH”, navedeno je u dopisu za davanje mišljenja predsjedavajućeg Čelika.