Mačka Suki proputovala 13 zemalja: Omiljena na društvenim mrežama

Kad su u februaru 2017. godine ostali bez mačke koja je živjela s njima punih 19 godina, Martina Gutfreund i njen partner odlučili su odmah nabaviti novu ljubimicu.

Kako puno putuju širom provincije Alberta u Kanadi, jer se bave fotografijom i često fotografišu poželjeli su nabaviti macu koja će ih moći pratiti barem na nekim putovanjima. Uz malo istraživanja odlučili su nabaviti macu bengalske pasmine, jer se u svim opisima ističe kako su obično vrlo energične, odvažne, inteligentne i nisu sklone lijenom izležavanju na kauču. Ukratko, zaključili su da bi bengalka mogla biti odličan izbor.

Pronašli su uzgajivača koji je imao još jednu malu macu iz zadnjeg legla i tako je Suki stigla u njihov dom, a zatim i krenula s njima u avanture.

Suki je danas prava zvijezda Instagrama i Facebooka, maca svjetska putnica, čije avanture mnogi prate, ne samo putem Instagrama, nego i na blogu Suki The Adventure Cat koji njena vlasnica piše, čije su priče već ukoričene i u nekoliko knjiga.

What is your favourite thing about fall? 😸🍂

Posted by Suki The Cat on Petak, 25. Septembar 2020.

Pratitelje je počela osvajati već i prvim fotografijama i video snimkama iz njihovog dvorišta, gdje su je učili tome da hoda s vodilicom. Prvi koraci bili su pomalo zastrašujući, zbog novih zvukova i mirisa koje je morala upoznati.

Prvi dan Suki je bila gotovo skamenjena, ali već na kraju sedmice uživala je u šetnjama po dvorištu.  Nakon toga, počeli su je pomalo puštati i bez vodilice, te učiti da se vrati na poziv, odnosno da ih prati, kako se na većim putovanjima ne bi izgubila.

4 seasons of Suki 🌱🌼🍂❄️- which one is your favourite? 😸

Posted by Suki The Cat on Srijeda, 15. July 2020.

Od tada, Suki je proputovala već 13 zemalja, od rodne Kanade, preko SAD-a, Meksika, Njemačke, Italije, Švicarske, Hrvatske, Belgije, Francuske, Slovenije, Češke, Austrije do Luksemburga.

Zvuči impresivno, ali većina njenih putovanja svodi se na mjesta koja su udaljena jedan do dva sata vožnje od kuće njenih vlasnika, ova ‘turneja’ bila je dio njihovog dvomjesečnog proputovanja kroz Europu, koje je i za njih bilo novost.

Take my paw and I will show you the world 🐾😽

Posted by Suki The Cat on Četvrtak, 24. Septembar 2020.

Osim što uživa u putovanjima, Suki obožava pozirati za fotografisanje. Ipak, pomalo je nezahvalan model, jer je vrlo znatiželjna i brzo se okrene na drugu stranu, umjesto da gleda u pravcu objektiva, pa se njena vlasnica mora poslužiti trikovima da je zadrži na mjestu.

Suki obožava putovanja, iako najviše voli trčati ispred svojih vlasnika, prijaju joj i situacije kad sjedi na ruksaku i s visoka promatra okoliš, piše 24sata.hr.