Manchester United: Na Old Traffordu se mogu igrati utakmice sa 23.500 navijača i održavati distanca

Zbog koronavirusa Manchester United je do kraja juna ove godine ostao bez 77 miliona eura prihoda, a svaka utakmica bez navijača na stadionu košta ih oko pet miliona eura.

Očito u namjeri da zaustavi tu finansijsku štetu, Manchester United objavio je u srijedu da je u stanju organizirati utakmice sa 23.500 navijača na svom stadionu, te da se pritom održava fizička distanca kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

“Na Old Traffordu možemo organizirati utakmice sa 23.500 navijača i pritom održavati fizičku distancu. Na tome smo radili dva mjeseca slijedeći vladine preporuke”, izjavila je klupska šefica operativnih poslova Collette Roche, te je izrazila čuđenje kad su u pitanju mjere protiv širenja epidemije koronavirusa.

“Neke stvari je teško shvatiti i izazivaju zbunjenost. Ljudi putuju avionima, mogu se okupljati u restoranima, ili ići u kino gledati nogometne susrete, a mi imamo sve spremno da organiziramo utakmice s navijačima na stadionu, i to u sigurnom okruženju”, kazala je Collette Roche.

Stadion Old Trafford ima kapacitet za oko 74.000 gledalaca, a posljednji puta je bio ispunjen u martu u derbiju protiv gradskog rivala Manchester Cityja.

Zbog epidemije koronavirusa utakmice u Engleskoj igraju se pred praznim stadionima. U ljeto, kada je usporeno širenje koronavirusa, britanska vlada je najavila da bi u oktobra mogla dozvoliti da se utakmice igraju pred ograničenim brojem navijača, ali se od toga odustalo nakon što jesen donijela veliko povećanje broja zaraženih, prenosi Sport Centar.