Nadal u tri seta razbio Đokovića i izjednačio Federerov rekord na Grand Slam turnirima

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je 13. titulu na Roland Garrosu pobjedom nad Novakom Đokovićem rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:2 i 7:5.

Ispisana je danas historija tenisa! Rafael Nadal je upisao 100. pobjedu na Roland Garrosu, ali ono što je još važnije, izjednačio se sa Rogerom Federerom sa po 20 osvojenih Grand Slam titula, što je rekord Open ere.

Iako se očekivao žestok otpor Đokovića, koji do danas nije imao poraz u ovoj kompletnoj godini, Roland Garros je Nadalovo ‘dvorište’ i Nole nije imao šansi.

Prvi set je Nadalu, vjerovali ili ne, pripao rezultatom 6:0, što je drugi put u karijeri protiv Novaka Đokovića, nakon Mastersa u Rimu. Iako Nole nije igrao loše, i svaki gem je stizao do borbe na razliku, Španac je sve ključne poene dobijao i uspio je tako s nulom počistiti Đokovića.

Novak je u drugom setu podigao malo kvalitet servisa, ali ni to nije bilo dovoljno za nešto bolji rezultat, pa je drugi dio igre sa dva brejka otišao na stranu Nadala rezultatom 6:2.

Borbu smo dobili konačno u trećem setu. Tu je Nadal imao prednost brejka, ali se Đoković vratio. Ipak, na 5:5 Rafa pravi brejk i osvaja svoju 13. titulu na Roland Garrosu, prenosi Sport Centar.