Narednih 30 dana od Marijin Dvora do Baščaršije neće saobraćati tramvaji

 Narednih 30 dana zbog rekonstrukcije dijela tramvajske pruge u Sarajevu  tramvaji će saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice, saopćeno je iz preduzeća GRAS.

Doći će do izmjena i u odvijanju autobuskog saobraćaja.

Od Zemaljskog muzeja do Baščaršije umjesto tramvaja saobraćat će autobusi, a karta će važiti prilikom presjedanja iz tramvaja u autobus.

Uslijed radova izmijenjena je trasa kretanja autobusa. Autobusi na liniji Dobrinja – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom, Kotromanićevom do ulice Hiseta, a zatim ustaljenom trasom. Autobusi na liniji Hrasnica – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom do ulice Vrbanja, a zatim ustaljenom trasom.

Autobusi na liniji Gornji Velešići – Drvenija kretat će se ulicama Halida Kajtaza, Zmaja od Bosne, Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do Vrbanje, a zatim ustaljenom trasom, kao i ulicama Hamze Hume, Maršača Tita i dalje ustaljenom trasom u smjeru prema Gornjim Velešićima.

Promijenit će se trasa kretanja autobusa na linijama Buća Potok, Rajlovac i Reljevo Dom – Dobroševići i to zbog izvođenja radova na saobraćajnici u ulici Drinska od 1. oktobra do 30. novembra u vremenu od 22 sata. Umjesto sa Željezničke stanice vožnja će se odvijati sa terminala Otoka.

Rekonstrukcija tramvajske “S” krivine od Marijin-Dvora do Sarajevo City Centra počela je jutros i izazvala je velike gužve u saobraćaju. Riječ je o sanaciji pruge samo u jednom pravcu u dužini od skoro 369 metara. Ne radi se o sanaciji “S” krivine u oba pravca, već samo u jednom pravcu.