Nastavak kontinuirane podrške Općine Novo Sarajevo Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“

U zgradi Općine Novo Sarajevo, općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat potpisali su, 19. oktobra ove godine, ugovor za podršku radu ovom udruženju.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM predviđena su za finansiranje dijela troškova korisnika Roditeljske kuće. Kako je predviđeno Ugovorom, finansijska sredstava će biti namijenjena za nabavku opreme za apartmane, nabavku sredstava za higijenu i dezinfekciju objekta, kao i za nabavku prehrane i lične higijene korisnika Roditeljske kuće, te za plaćanje režijskih troškova.

U svom obraćanju, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat istakao je da je borba roditelja djece oboljele od raka teška i trajna, te se zahvalio općinskom načelniku Nedžadu Koldži i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranoj podršci svih ovih godina.

„Kada je lijepo i kada sve ide kako treba onda imate puno prijatelja, a kada vam je teško tek se tada prepoznaju pravi prijatelji“, poručio je Fikret Kubat.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je da je Općina Novo Sarajevo, od početka izgradnje Roditeljske kuće pružala finansijsku podršku, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta i ugodnijeg okruženja za oboljelu djecu koja su smještena u ovom objektu.

“To smatramo jednim od naših humanih ideja i projekata koji će se nastaviti i u budućnosti vodeći se time da su ljudi i djeca naša najveća vrijednost”. Svaki spašen život koji udruženje kroz svoje aktivnosti uspije da sačuva smatramo na neki način dijelom i svojim uspjehom“, naglasio je općinski načelnik.