Od sutra kišovito vrijeme i niske temperature

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Nešto više oblačnosti bilo je u sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan Sedlo 15, Bugojno, Neum, Srebrenica i Zenica 18, Sarajevo, Sokolac i Stolac 19, Jajce, Livno, Mostar, Prijedor, Tuzla i Zvornik 20, Bihać, Bijeljina, Drvar, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 21, Doboj, Gradačac i Grude 22, Banja Luka 23 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima, kiša i pljuskovi se očekuju u sjeverozapadnim područjima, a tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

U Hercegovini kiša se očekuje poslije podne, a padavine neće biti obilne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana i kišovito. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje tokom jutra, u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni malo do umjereno oblačno, dok će u Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim i istočnim područjima i sa slabom kišom.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima.

Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 21 stepen, saopćio je Federalni hidrometeorološko zavod.