Općina Centar: Nastavljeno utopljavanje stambenih objekata i izgradnja novih igrališta

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem i saradnicima obišao nekoliko lokacija na Koševskom brdu.

Naime, obišli su lokalitet u Ulici Muhameda Hadžijahića 2 i 4 gdje je planirana izgradnja „ciciban“ igrališta i šahovske plohe. Izgradnja novog „ciciban“ igrališta povjerena je JU „Centar za sport i rekreaciju“, a u skladu da Odlukom o održavanju sportskih ploha, igrališta i „ciciban“ igrališta na području općine Centar koju je usvojilo Općinsko vijeće.

Predstavnici Općine obišli su i lokalitet u Ulici Muhameda Hadžijahića 54 gdje su započeli radovi na utopljavanju stambene zgrade kolektivnog stanovanja.

Nakon što je tokom protekle dvije godine uspješno realizovan projekat postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru, projekat koji ima za cilj poboljšanje energetske efikasnosti, odnosno smanjene potrošnje energije, te u konačnici ima svoju estetsku vrijednost uljepšavanja centralne gradske općine i grada nastavljen je i u 2020. godini.

Sredstva u iznosu od 228 hiljada maraka raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54.

Do sada su u ovoj godini okončani radovi na postavljanju termo fasada u ulicama Radićeva 4, La Benevolencija 14 i Nahorevska 14, a u toku su radovi na utopljavanju nebodera u Ulici Patriotske lige 40 i stambene zgrade kolektivnog stanovanja u Ulici Muhameda Hadžijahića 54.

Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da nastavi sa realizacijom ovih značajnih projekata, a u najboljem interesu stanovnika ove lokalne zajednice.