Općina Centar: Održan četvrti po redu Bike Fest

Na poligonu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na atletskoj stazi ovog stadiona danas je održan četvrti po redu Bike fest Općine Centar.

Nakon što je obavljena prijava i registracija učesnika na parkingu pored stadiona Koševo, koji je privremeno pretvoren u biciklistički poligon, mladi učesnici su testirali svoje vještine i izdržljivost na biciklu gdje su morali prolaziti kroz kapije, obilaziti prepreke, te razne rampe kako bi stigli ponovo do cilja.

Nakon toga je održana utrka sa biciklima gdje su učestvovali učenici osnovnih škola sa Centra. Na kraju manifestacije organizator ovog takmičenja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ je najboljima obezbijedila prigodne nagrade.

“Bike fest je već postao tradicionalna manifestacija na kojoj okupljamo mališane sa područja općine Centar sa ciljem popularizacije biciklizma i zdravih načina života. Na platou je postavljen poligon spretnosti gdje su se djeca zabavila uz različite prepreke koje su postavljene. Za sve mališane obezbijeđene su slatke nagrade kao i nagrade za one najuspješnije”, pojasnio je Mirza Pašić, stručni saradnik za realizaciju sportskih projekata JU “Centar za sport i rekreaciju”.

Ciljevi ovog projekta su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.