Općina Novo Sarajevo i Udruženje penzionera organiziraju izlete na Trebević

Općina Novo Sarajevo i Udruženje penzionera Novo Sarajevo, u skladu sa preporukama epidemiološke službe i mjerama kriznih štabova, organizuju svakim radnim danom do 15. oktobra ove godine jednodnevnu posjetu penzionera Trebeviću, a u povodu Dana penzionera Općine Novo Sarajevo i Međunarodnog dana starijih osoba.

Penzionerima koji su bili na Trebeviću 02. oktobra ove godine, pridružio se općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je do sada u povodu Dana penzionera održano dvanaest tradicionalnih izleta penzionera, a ove godine uslijed pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom izlet novosarajevskih penzionera je organizovan na drugačiji način nego do sada i pod motom „Svi na Trebević!“ .

„Na ovaj način Općina Novo Sarajevo dokazuje da je lider u segmentu poboljšanja kvaliteta života osoba treće životne dobi, iako to nije naša nadležnost. Lokalna smo zajednica koja je osmislila i pokrenula Centre za zdravo starenje, imamo tri na našem području i četvrti je u fazi projektovanja. Izdvajamo sredstva i za jednokratne pomoći penzionerima. Sa ciljem ublažavanja socijalno-ekonomskih posljedica pandemije uplaćena je i jednokratna pomoć najugroženijim kategorijama penzionera koji primaju minimalnu penziju, a podijeljeno je i 2.500 prehrambenih paketa“, naglasio je načelnik Koldžo.

Općinski načelnik Nedažd Koldžo zahvalio se gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki i dogradonačeniku Ivici Šariću, kao i Udruženju penzionera Novo Sarajevo na podršci u realizaciji ovog projekta.

Ovom prilikom, dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić naglasio je da je ovo lijepa gesta Općine Novo Sarajevo, te je pozvao i druge općine da svojim penzionerima učine to isto zadovoljstvo.

Omer Ključić u ime Udruženja penzionera Novo Sarajevo rekao je da postoji velika zainteresovanost penzionera za odlazak na Trebević, kao i želja se ova aktivnost produži.