Općina Novo Sarajevo: Potpisani ugovori o raspodjeli opreme za zaštitu od požara

U Sportskoj dvorani Novo Sarajevo, općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je Ugovore o raspodjeli opreme za zaštitu od požara sa deset upravnika.

Upravnici sa kojima su, 28. oktobra ove godine, zaključeni Ugovori su: Sarajevostan d.d., Oki Upravitelj d.o.o., Hetig d.o.o., Fidges Upravitelj d.o.o.,Epismont d.o.o., Metal-Export Upravitelj d.o.o., Jobing d.o.o., Tip Top d.o.o., Hidromontaža d.o.o. i Stambena zadruga Željezničara.

U obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da je u cilju poboljšanja zaštite i sigurnosti građana nabavljeno 170 protivpožarnih aparata i oprema za unutrašnju hidrantsku mrežu koja se putem upravnika raspodjeljuje etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja na području Općine Novo Sarajevo, a sve po iskazanim potrebama.

Pozvao je upravnike da, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u zemlji, sa svoje strane poduzmu sve što su u mogućnosti da se pojača dezinfekcija u i ispred objekata kolektivnog stanovanja. Samo zajednički rad nam može pomoći da sačuvamo zdravlje i živote naših sugrađana, poručio je načelnik Koldžo.

Osim protivpožarnih aparata, nabavljeni su: kutni ventili sa spojnicom, crijevo za hidrant sa spojkama, mlaznice sa zasunom, ormarići za smještaj aparata za početno gašenje požara, ključ za podzemni hidrant, ključ za nadzemni hidrant, ključ za spojnice, te prelazne spojke.

Vrijednost nabavljene opreme je oko 32.673 KM.