Općina Stari Grad: U toku zamjena instalacija u dijelu ulice Bakije sokak

U ulici Bakije sokak izvode se radovi na zamjeni kanalizacionih instalacija na dionici od raskrsnice ulica Bakije sokak i Strošići do raskrsnice ulica Bakije sokak i Sumbul česma, dužine 35 metara.

Ovi radovi bi trebali biti završeni do kraja sedmice, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

„Radovi u ulici Bakije sokak počeli su od druge dionice iz razloga što je u tom dijelu potrebna zamjena kanalizacionih instalacija u dužini od 35 metara. Uklonjen je stari asfalt i u toku je zamjena instalacija koju zajednički finansiraju Općina Stari Grad i preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija'”,saopćili su iz Službe.

Vrijednost radova na zamjeni instalacija je oko 14.000 KM. Kada se završi zamjena uslijedit će radovi na sanaciji slivnika i šahtova, ravnanje i tamponiranje terena, djelimična zamjena trotoara i na kraju završno asfaltiranje dionice.

Podsjećamo, sanacijom ulice Bakije sokak na Sumbuluši bit će završen zajednički projekat Općine Stari Grad i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo vrijedan 1,4 miliona KM. Zahvaljujući ovom projektu ukupno 12 ulica u Starom Gradu bit će potpuno obnovljeno u toku ove građevinske sezone.

U ulici Bakije sokak radit će se četiri dionice, ukupne dužine 311 metara.

Zajednički projekat sanacije ulica Općine Stari Grad i Direkcije za ceste podijeljen je u nekoliko faza, a za fazu radova koja je uključivala ulice Rogina, Vinograd, Bakije sokak i Bijela česma izdvojeno je oko 444.000 konvertibilnih maraka. Radove izvodi konzorcij ‘ADO – TRANS’ iz Visokog i ‘DEMUS’ iz Sarajeva.

Ulica Bakije sokak radit će se u četiri dionice i to:

I dionica – od raskrsnice ulica Mustafe Dovadžije, Hadžijamakova i Bakije sokak do raskrsnice ulica Bakije sokak i Strošići u dužini od 101 metar.

II dionica – od raskrsnice ulica Bakije sokak i Strošići do raskrsnice ulica Bakije sokak i Sumbul česma u dužini od 95 metara.

III dionica – je tzv. ‘S’ krivina dijela ulice Bakije sokak u dužini od 40 metara

IV dionica – od raskrsnice ulica Bakije sokak i Strošići do ulice Sedrenik u dužini od 75 metara