Optužbe na račun Khabiba: Bori se samo s patuljcima, a ne smije s nama pravim muškarcima

Khabib Nurmagomedov je proteklog vikenda još jednom odbranio svoj naslov prvaka UFC-ove lake kategorije, a spektakularno je savladao Justina Gaethjea.

Nakon što se penzionisao, mnogi borci su sada smogli hrabrosti da ga prozivaju, a jedan od njih je i Colby Covington.

Covington se bori u velter kategoriji (do 77 kg), te očigledno smatra da se i Khabib trebao takmičiti u istoj, a ne u lakoj (do 70 kg). Kako kaže Covington, Khabib se želi boriti samo s patuljcima.

“Svi znaju da Khabib ima oko 86 kilograma između borbi, ja imam manje od njega. Međutim ja sam pravi muškarac i borim se u klasi svoje težine. Spreman sam za svakog protivnika. Khabib hoće da se bori samo sa patuljcima”, kazao je Covington dodavši da niz koji Nurmagomedov ima ne bi postojao da se on bori sa pravim muškarcima kakav je on.

“Odlično je što tuče gomilu djece. Gomilu patuljaka. Nikad se neće boriti u kategoriji za prave muškarce. Zna da ako se bori ovde neće odbraniti svoju titulu”, kaže Amerikanac.

Ipak, kada se sagledaju okolnosti u kojima funkcioniše gotovo svaki borilački sport, ovakve optužbe su više nego bizarne, pošto gotovo svi borci uoči borbe skidaju veći broj kilograma kako bi se borili u što nižoj kategoriji.

Vjerovatno po istom principu Covingtona mogu prozivati borci iz srednje kategorije (do 84 kg), prenosi Sport Centar.