Ostavio neizbrisiv trag: Preminuo Edhem Sirćo, legenda bh. rukometa

Preminuo je aktuelni trener RK Vogošća i legendarni bh. rukometaš Edhem Sirćo.

Nakon što je doživio srčani udar, Sirćo je preminuo u svojoj 47. godini života.

Svoju karijeru je posvetio rukometnoj reprezentaciji BiH, ali također i visočkoj i sarajevskoj Bosni. Posljednjih godinu dana radio je kao trener RK Vogošća.

Edhem Sirčo je rođen 20.09.1973. godine u Visokom. Osim što je nastupao za RK Bosna Visoko, u Premijer ligi BiH, igrao je i za RK Bosna Sarajevo, HRK Izviđač i RK Sloga Doboj. U svojoj karijeri igrao je više puta rukometnu Ligu prvaka, EHF CUP i Challenge CUP, te je više puta osvajao rukometno prvenstvo BiH i KUP BiH.

Sirćo je svoju igračku inozemnu karijeru gradio u Španiji, Italiji, Sloveniji i Kataru. Posljednjih sezona bio je prvi strateg Visočaka, a trenutno je obnašao funkciju šefa stručnog štaba RK”Vogošća” Vogošća.

Iz RK Gračanica su poručili  kako je prerani odlazak Edhema Sirće veliki gubitak za bosanskohercegovački rukomet, a trag koji je ostavio ostat će neizbrisiv.

“Prerani odlazak Edhema Sirće je veliki gubitak za bosansko-hercegovački rukomet, a trag koji je Edhem Sirćo ostavio u našem rukometu ostaće neizbrisiv. Porodici Sirćo izražavamo najdublje saučešće u ovim preteškim trenucima”, poručili su.

Visoko, 28.10.2020.g.

Sa velikom nevjericom i tugom primili smo vijest da je iznenada u 48.godini preminuo legendarni…

Posted by RK Gračanica on Srijeda, 28. Oktobar 2020.