Položeni vijenci za branitelje HVO Sarajevo i brigade “Kralj Tvrtko”

Danas su na Groblju “Sveti Josip” u Sarajevu, u povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”, kao i sve civilne žrtve agresije na BiH.

Izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, dogradonačelnik Grada Sarajeva Ivica Šarić, te predstavnici Općine Novo Sarajevo, Koordinacije boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo, Hrvatskog narodnog vijeća u BiH i Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” sjetili su se svih onih koji su nastradali tokom agresije.

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo Marinko Pejić naglasio je da je HVO Sarajevo, koji je utemeljen u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stao na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine i zajedno s ostalim obrambenim postrojbama činio Oružane snage Republike Bosne i Hercegovine.

Član ratnog Predsjedništva HVO Sarajevo Zvonimir Jan je dodao da to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za odbranu plemenitih ideja i slobodu grada Sarajeva.