Poruka za sve roditelje: “Zašto vam je kćerka od 15 godina zvijezda kafana, i zašto se smijete kada vam sin koji je pijan priča dogodovštine?”

Skoro svakog dana Bosnu i Hercegovinu potrese nova tragična vijest da je neka osoba poginula u saobraćajnoj nesreći.

Nakon policijske istrage saznamo mnoge razloge: “Bio je pijan”, “Prebrzo je vozila”, “Cesta je bila mokra i klizava” i slično. Najčešće na taj način krivimo mlade ljude koji su žrtve nesreće, a niko ne pomisli kako ustvari tu postoje dublji razlozi.

Roditelji su ti koji oblikuju ličnost svoje kćerke ili svog sina. Oni često smatraju kako je baš njihovo dijete “najpametnije”, “najsposobnije” ili “najbolje” te ne mogu sagledati realnu sliku. Na taj način oni ih vaspitavaju tako da se osjećaju nedodirljivi, da im se ništa ne može desiti i da će uvijek tu biti “tata” ili “mama” da srede stvari, te tako sebi u glavi stvaraju pogrešne vrijednosti koje nažalost, dovedu do ovakvih tragedija.

Ovim povodom oglasio se i poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković “Maca” na svom zvaničnom Facebook profilu.

“Kad se otima za igračku u vrtiću – dođu mama i tata i viču malo i na vaspitačicu i na drugara, tuđe, ono loše dijete koje kvari njihovo i ne da mu da se igra. Jer, njihovo je zlatno! I tad sa ponosom u očima gledaju mezimca! Kad se potuče sa drugom u školi – dođu tata i mama, zaprijete kome treba, ucijene, samo da im zlato bude bezbjedno u školi, pa taman i da je krivo i da je započelo i da ugrožava druge. Ima i ono sva prava kao i sva djeca! I dalje se cakli ponos u očima jer takvog genija svijet nije vidio!”,samo su neke od riječi koje je popularni Maca uputio svim roditeljima.

“Mnogo mi je muka. Što lažete? Zar ne mislite na svu tu djecu koja će opet tako pijana da sjednu za volan? Zar ne mislite da sve toliko smrdi i truli u ovoj silovanoj državi da je dosta prikrivanja”, poručio je Marinković.

I šta sad RODITELJI !! ??

Kad se otima za igračku u vrtiću – dođu mama i tata i viču malo i na vaspitačicu i na…

Objavljuje Dragan Maca MarinkovićNedjelja, 18. listopada 2020.