Povratak svjetski poznate grupe RBD: Virtualno okupljanje i livestream koncert

Prošlo je 12 godina od posljednjeg koncerta RBD-a, a nakon glasina o ponovnom okupljanju benda, meksička grupa službeno je odredila datum svog dugo očekivanog okupljanja.

RBD je bend koji je nastao iz ‘Rebelde’, meksičke serije koja je obilježila čitavu generaciju. Ne samo da su bili zakačeni za poglavlja, već su odlučili krenuti stopama vodećih ljudi u muzičkoj industriji. Nastavili su prodavati milione primjeraka albuma širom svijeta.

26. decembra, četiri od šest članova RBD-a – Anahí, Maite Perroni, Christian Chávez i Christopher Von Uckermann – okupit će se na virtualnom događaju nazvanom “Ser o Parecer”. Događaj započinje u 11 sati po srednjeevropskom vremenu “maratonskom počašću” generaciji Rebelde (buntovnici), gdje će obožavatelji iz cijelog svijeta moći biti dio maratona, piše Billboard.

Prošlo je dvanaest godina otkako su ušli u historiju, ali unatoč vremenu, sve ostaje netaknuto. Članovi RBD-a krenuli su različitim putevima, ali su, za vrlo posebnu priliku, odlučili iznenaditi svakog svog sljedbenika. Sve daje sjajan prijem koji su pjesme RBD-a imale, budući da su objavljene na glavnim streaming platformama. U samo mjesec dana dosegli su preko pet i po miliona pratilaca na Spotify-u, kao i više od 40 miliona pregleda, prenosi HappyFM.

“Nakon 12 godina konačno ćemo opet biti zajedno”, objavili su umjetnici koji su sudjelovali na svojim društvenim mrežama, pozivajući obožavatelje da kupe karte za 19 sati. ET livestream koncert koji će završiti virtualni događaj.

Najava virtualnog ponovnog okupljanja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je RBD-ov katalog dostupan na svim platformama za digitalni streaming. Ulaznice za livestream koncert će biti u prodaji od 4. Oktobra, a planiran je koncert i u gradovima naše zemlje, Sarajevo i Mostar.

Bend, nadahnut hitom telenovele Rebelde (2004-2006), postao je nezaustavljiva sila izvodeći rasprodane koncerte širom svijeta. Na Billboardovoj ljestvici, RBD je imao ukupno sedam unosa na Billboard 200 ljestvici, uključujući Rebelde, Celestial i Nuestro Amor, te osam unosa u Top Latin Albums, a šest je ušlo na vrh 10. Na Hot Latin Songs, bend je imao 10 ukupno unosa i od toga, pet je pogodilo prvih 10.