Predsjedavajući Skupštine KS odbija sazvati hitnu sjednicu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik odbio je sazvati hitnu sjednicu tog zakonodavnog tijela na kojoj bi se trebalo raspravljati isključivo o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj oboljenjem koronavirusom.

Predsjedavajući Skupštine KS je u odgovoru na zahtjev za sazivanje hitne sjednice obrazložio da je na 30. radnoj sjednici Skupštine KS, zakazanoj za 28. oktobar, uvrštena tačka dnevnog reda vezana za aktuelnu epidemiološku sliku u Kantonu Sarajevo.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na svom Facebook profilu poručio je da Narod i pravda traži održavanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo,  dok Čelik to ignoriše i poručuje da će se tačka razmatrati kao jedna od tačaka na narednoj sjednici.

“Narod i pravda traži održavanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, Čelik to ignoriše i poručuje da će se tačka razmatrati kao jedna od tačaka na narednoj sjednici.  Ignoriše stavove svih šefova klubova da se sjednica održi online, pismeni zahtjev kluba DF-a da se održi online, zakazuje sjednicu u Domu mladih, nakon što sve prethodne nije želio zakazati uživo”, poručio je Konaković.

7 umrlih i 200 zarazenih u Sarajevu u zadnja 24 sata.
Sa Podhrastova nam je stiglo zastrasujuce pismo od uposlenika…

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Utorak, 27. Oktobar 2020. 

O trenutnoj situaciji na svom Facebook profilu također se oglasio i osnivač ESPo-a, Damir Nikšić ističući kako Čelik ignoriše poruke i zahtjeve za hitno održavanje sjednice.

“Zahtijevamo hitnu sjednicu povodom stanja u zdravstvu u vrijeme epidemije. Haos je na Podhrastovima. Kisik im, navodno, ne radi.
Čelik ignoriše poruke”, istakao je Nikšić.

Frka na Viber grupi Skupštine Kantona Sarajevo. Zahtijevamo hitnu sjednicu povodom stanja u zdravstvu u vrijeme…

Posted by Damir Nikšić on Utorak, 27. Oktobar 2020.