Reprezentacija BiH ostala bez plasmana za Evropsko prvenstvo

Nogometna reprezentacija BiH ostala je bez plasmana za Evropsko prvenstvo nakon što je izgubila utakmicu na Grbavici protiv Sjeverne Irske.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1, a Sjeverna Irska slavila je nakon jedanaesteraca rezultatom 4:3.

U 14. minuti susreta Cipetić je uputio odličan centaršut, a na pravom mjestu se našao Krunić koji je zabio gol za veliko slavlje naših reprezentativaca.

Samo dvije minute kasnije Irici su mogli do izjednačenja. Nakon ubačaja sa desne strane Magennis je visoko skočio i šutirao glavom iz blizine, ali Šehić je uspio odbraniti.

Rezultat je ostao isti i do kraja utakmice, te i nakon produžetaka, a plasman u finale baraža odlučen je nakon jedanaesteraca.

Pjanić je bio siguran u prvoj seriji, kao i Dallas. Na početku druge serije Peacock-Farrel je odbranio udarac Hajradinovića, a Lafferty je bio siguran za 1:2. Višća je također promašio, ali je i Saville šutirao visoko preko gola. Hotić je uspio realizovati penal u četvrtoj seriji, ali nažalost i Washington je bio siguran. Džeko je izjednačio za 3:3, ali su Irci imali penal za pobjedu, te je Boyce pogodio i odveo svoju reprezentaciju u finale.