Sarajevo danas centar Premijer lige: Derbi na Koševu između FK Sarajeva i Širokog, Željo na Otoku stiže po tri boda

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavila se nakon reprezentativne pauze, a danas su na rasporedu tri utakmice.

Derbi kola igra se na Koševu gdje će lider na tabeli ekipa Sarajeva ugostiti Široki Brijeg. Sarajevo je prvo na tabeli iako ima utakmicu manje u odnosu na konkurenciju. Ipak, večeras im u goste stiže stari rival Široki Brijeg, piše SportSport.

Široki je trenutno peti i ima šest bodova manje od bordo kluba i jasno je da nas večeras na Koševu očekuje sjajna utakmica. Meč između Sarajeva i Širokog Brijega igra se od 19:05 sati.

Prije susreta na Koševu u Sarajevu će biti odigran još jedan susret 11. kola jer se na Otoci sastaju Olimpik i Željezničar. Plavi veliki favoriti u ovom okršaju, ali sigurno da će Vukovi pokušati doći do izjednačenja.

Željo je trenutno na trećem mjestu na tabeli sa 18 bodova, ali uz današnji susret protiv Olimpika ima još jedan meč manje. Izabranici Amara Osima na Otoci žele da dođu do tri boda i ostanu u vrhu tabele.

Olimpik neće tek tako lako da se preda jer žele da konačno dođu u pravi ritam rezultata. Klub s Otoke je trenutno posljednji sa svega tri boda i sigurno je da već dana žele napraviti iskorak i bodovno se pridružiti ostalim ekipama.

U istom terminu danas se igra još jedna utakmica, a sastaju se Krupa i Mladost. Ovo je okršaj ekipa koje se nalaze u donjem dijelu tabele i obično su takve utakmice najzanimljivije.

Mladost nakon deset mečeva ima deset bodova i nalazi se na 10. poziciji, dok je Krupa jedno mjesto ispod, ali sa tri boda manje. Domaći žele do pobjede kako bi se izjednačili s ekipom Mladost, dok je gostima primarni cilj da neporaženi napuste Krupu na Vrbasu.