Sarajevo ponovo nezaustavljivo: Hebibović u finišu susreta presudio Zrinjskom

Nakon prošlosedmičnog okršaja sa Celticom, fubaleri Sarajeva odigrali su i danas izuzetno dobru utakmicu protiv Zrinjskog u gostima, gdje su slavili rezultatom 2:3.

Vodeći go za domaćine postigao je bivši igrač Sarajeva Nemanja Bilbija iz penala u samo četvrtoj minuti susreta. Sudija Luka Bilbija pokazao je na bijelu tačku nakon starta Hrvoja Miličevića nad Nemanjom Bilbijom. Arbitar se na najstrožiju kaznu odlučio zbog visoko podignute noge defanzivca Sarajeva.

Nije se mnogo čekalo na izjednačenje jer je već u 17. minuti za goste pogodio Haris Handžić, a nakon što je Amar Rahmanović oduzeo loptu Rijadu Sadikuu i pokrenuo izuzetno lijepu akciju.

Sarajevo je ponovo vrlo brzo zaprijetilo, tačnije u 29. minuti, ali nakon dobre akcije bordo tima Sušić nije bio precizan i loptu je poslao pored gola.

U prvom poluvremenu je bio još samo jedan pokušaj tima s Koševa, ali je Rahmanovićev udarac golman Zrinjskog lako odbranio, te se neriješenim rezultatom od 1:1 otišlo na pauzu.

Drugo poluvrijeme nastavilo se istim intenzitetom, pa je već u drugoj minuti, odnosno 47., kada je nakon kornera Tatar šutirao, a loptu u vlastitu mrežu poslao Sadiku.

Ekipa s Koševa iznenadno se povukla, a Plemići su počeli stvarati šanse, što je urodilo plodom jer u 70. minuti Bilbija precizno šutira s vrha šesnaesterca i izjednačuje za 2:2.

Za konačan rezultat zaslužan je Anel Hebibović koji se nakon dobre lopte Ahmetovića prošetao kroz šesnaesterac i pogodio za 2:3.

Zrinjski je imao još nekoliko prilika do kraja utakmice, ali je rezultat ostao nepromijenjen.