Šatro/ Krizni štab KS zatražio kolektivno bolovanje zbog previše stresa na poslu

Krizni štab Kantona Sarajevo koji se već mjesecima bori protiv pandemije koronavirusa u našoj zemlji danas je predložio Vladi Kantona Sarajevo da ih pusti na zasluženo, kolektivno, bolovanje zbog prevelike količine stresa s kojom se susreću prilikom obavljanja svog posla.

Kako ekskluzivno saznaje portal Šatro.info, predstavnici ovog Kriznog štaba su na izmaku snaga i jedan dobri period bolovanja bi im pomogao da povrate snagu i spremni uđu u narednu godinu borbe protiv koronavirusa.

“Mi vama moramo reći da smo stvarno, ali ono iskreno i istinski krajnje umorni i da zaslužujemo malo odmora. Svjesni smo kao tim da je pandemija u jeku i da se s istom trebamo boriti još dosta dugo, ali nama je neophodan odmor. Oni neki godišnji odmori koje smo imali tokom mjeseca avgusta nisu nam bili od velike pomoći, jer vjerujte, stres s kojim se mi trenutno susrećemo se riječima običnim građanima ne može opisati. Razumijemo da neko treba da upravlja ovom krizom u našem kantonu i da donosi drastične mjere i odlučujuće poteze, ali taj neko ne možemo biti konstantno mi. Vjerujte ovaj posao iscrpi čovjeka toliko da jednostavno nije normalno niti humano niti logično da se mi malo ne odmorimo. Iz ovog razloga apelujemo da nam se odobri kolektivno bolovanje kako bismo mogli malo dušom dahnuti”, izjavio je PR Kriznog štaba Amir Kriza.

Odluko o navedenoj inicijativi donijet će Vlada Kantona Sarajevo nakon što ista bude ponovno konstituisana.