Šatro/ Općinske šalteruše produžile rad do četiri sati i tri minute poslijepodne za radnike

Udruženje šalteruša Bosne i Hercegovine “Fali ti jedan papir” donijelo je odluku da će dežurne šalteruše koje rade na općinskim šalterima, primarno ovjeri podnesaka i matičnom uredu, produžiti svoje radno vrijeme čitave tri minute kako bi svi zaposleni građani koji u toku radnog vremena ne mogu otići do nadležnog upravnog organa, imali priliku da svoje obaveze izvrše na vrijeme.

“Ponosni smo što možemo pokazati i na ovaj način koliko je nama zapravo stalo do naših građana i da sva priča o nadrkanim šalterušama koje maltretiraju ljude zapravo ne drži vodu. Naše drage kolegice su, uz malo nagovaranja, odmah pristale da im se radno vrijeme produži na dodatne tri minute kako bi izašle u susret građanima. Svjedoci smo da nemaju svi građani priliku da izlaze do općine i da završavaju svoje poslove tokom radnog vremena, tako da je ovakav potez naših uposlenica ravan dobročinstvu i smatramo da se iste trebaju nagraditi s po još minimalno pet dana godišnjeg odmora”, izjavio je za portal Šatro.info predsjednik Udruženja šalteruša, Emir Pečat.

“Ovakav čin zaista ne bi napravio neko ko nema istinsko razumijevanje za potrebe ljudi i sve njihove zahtjeve, a što naše službenice definitivno imaju i ovim putem želim apelovati na sve građane da prestanu posmatrati šalteruše kao zla bića koja su tu da vam učine život nepodnošljivim jer one to, kao što je ovaj potez dokazao, zaista nisu”, dodao je Pečat.

Pečat je na kraju razgovora dodao da produženo radno vrijeme važi samo za osobe koje su zaposlene, te da sve druge osobe, koje nisu u tom statusu nemaju pravo nakon četiri sata poslijepodne dolaziti u općinu.