Sedmični horoskop: Ispunite svoj potencijal i iskoristite svaki trenutak maksimalno

Lako ćemo savladavati nova znanja, uspješno se nositi sa raznim izazovima, moći prepoznati situacije i razmišljanja sugovornika.

 

OVAN
Od ponedjeljka do utorka navečer ćete teško kontrolirati svoje osjećaje pa tako često u tom periodu reagirati previše brzo i vrlo emotivno. Mnogi neće biti sigurni u ono što žele i što misle od drugima a to bi moglo izazvati probleme čak i sa bliskim prijateljima.

U jednom ćete trenutku nekoga obožavati dok ćete već u drugom imati zamjerke ili tvrditi da tu osobu mrzite. Nema sumnje da će brojni odnosi biti turbulentni ali će isto tako drugi cijeniti vašu strast prema istini, pravdi i moralnim vrijednostima.

Kako će sedmica odmicati, tako ćete imati sve više samopouzdanja ali i razumijevanja za druge a što ćete više voljeti sami sebe, to će vas više voljeti i drugi. Od srijede vam neće nedostajati ambicija a većina će vas biti usmjerena ciljevima i napretku.

Oni koji su u prethodnom periodu svu svoju pažnju posvetili onom što im je najbitnije, konačno će vidjeti rezultate truda pa sigurno na sebe biti ponosni i zadovoljni ostvarenim. Slobodno budite entuzijastični ali i realni. Najbolji dan u sedmici je četvrtak.

 

BIK
Pripadnici ovoga znaka sve do četvrtka mogu očekivati sreću, optimizam i pregršt ljubavi. Drugi će vas smatrati u svakom smislu privlačnom osobom a vi ćete biti opušteni, spontani i lako se izražavati.

Što se tiče posla, obavezno se okrenite pregovorima ili razgovorima za koje smatrate da bi vam mogli osigurati stabilniju budućnost odnosno pomoći da ostvarite poslovne ciljeve.

Kada je u pitanju privatni život, u idealnom ste periodu za upoznavanje novih osoba i za odlazak na spojeve ali i za rješavanje problema u odnosu kojim niste zadovoljni dulje vremena. Nemojte se bojati otvoriti one teme o kojima se do sada nije razgovaralo a koje vam stvaraju napetost, druga će vas strana saslušati i sigurno vam dati povratne informacije. Kakve god te informacije bile, sjetite se da je najbitnije znati na čemu ste i što možete očekivati.

Od petka do nedjelje možete očekivati odličnu atmosferu u kojoj ćete biti osjetljivi za tuđe potrebe pa tako obogatiti svoj i tuđi život. Najbolji dan u sedmici je utorak.

 

BLIZANCI
Čitavu sedmicu ćete biti okupirani raznim aktivnostima pa tako ubrzati tempo života. Obzirom da vam neće nedostajati energije, osjećat ćete se odlično i uvijek biti spremni za različite izazove.

U prvoj ćete se polovini sedmice strastveno boriti za svoja prava i ohrabrivati druge na to da učine isto. Bit ćete iznimno dobar govornik koji će svojim blagim ali proaktivnim pristupom te snažnom harizmom motivirati ljude bez da oni steknu dojam da ste nametljivi ili da volite šefovati.

U privatnom ćete životu biti nešto više romantični nego inače. Oni koji su zauzeti tako će se upustiti u nove avanture sa postojećim partnerom dok će, oni od vas koji su slobodni, privlačit u svoj život osobe dosta osebujnog karaktera. Budite oprezni kako ne bi zaboravili na svoje dugoročne ciljeve ili se upustili u odnos sa zauzetom osobom.

Za vikend ćete biti još više raspoloženi za razgovore i druženja, slobodno se opustite i budite spontani odnosno slušajte intuiciju. Najbolji dani u sedmici su utorak, petak i subota.

 

RAK
Koliko god to zvučalo utopijski, ovu sedmicu ćete imati u svom životu ljubav, novac, harmoniju i sreću. Radi se zapravo o tome da ćete lako realizirati svoje ideje i ostvariti ciljeve bez da u to ulažete previše truda ili vremena. Obavezno iskoristite sve što vam život pruža, slobodno prihvatite nove izazove i nemojte gubiti vrijeme na pretjerano analiziranje situacija.

U fazi ste u kojoj će vam se možda i činiti da su neke stvari previše dobre da bi se dešavale vama ali uzmite u obzir prethodni period u kojem ste mnogima pomogli, marljivo radili i priskrbili sebi dobru karmu. U vaš će život ulaziti lijepe stvari i zanimljive osobe pa se tako može reći da ste u idealnom periodu za stupanje u nove poslovne i privatne odnose.

Od petka do nedjelje ćete biti svjesni svojih budućih namjera i razmišljati vrlo realno pa tako lako prenositi svoje ideje drugima i jasno se izražavati. Te sposobnosti iskoristite da bi sebi priskrbili nešto bolje na bilo kojem životnom polju. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak i četvrtak.

 

LAV
Očekujte do srijede poslijepodne dosta intenzivan period. Već će u ponedjeljak doći do promjena u okolini a upravo će one stvoriti osjećaj uzbuđenja i poremetiti vam dnevnu rutinu. Očekuju vas i različite interakcije od kojih će neke izazvati nemir, nervozu i napetost.

Neočekivane bi vas vijesti u tom periodu mogle prisiliti na to da mijenjate planove a što god se dešavalo, nema sumnje da će vam se ubrzati dnevni tempo. Mnogi će se tako u pojedinim trenucima osjećati pozitivno i sretno da bi se već u sljedećim osjećali nelagodno i imali dojam da nikako ne mogu savladati situaciju. Nemojte zaboraviti na to da ćete imati sposobnost sagledati stvari iz različitih perspektiva što će voditi do originalnih ideja i kreativnih otkrića a najlošije možete proći ako ih zadržite za sebe i sramite se predložiti nove stvari.

Od srijede ćete biti strpljivi i emotivno jaki pa tako uspješno rješavati bilo kakva osjetljiva privatna i poslovna pitanja te posebno ljubavne probleme. Najbolji dan u sedmici je utorak.

 

DJEVICA
Sve do četvrtka možete očekivati nova dešavanja, zabavne trenutke sa kolegama i prijateljima te flert i strast na ljubavnom polju. Osjećat ćete se odlično u svojoj koži pa ćete, sukladno tome, u društvu uvijek biti dobro raspoloženi i podizati atmosferu. Taj će optimizam, u kombinaciji sa kompromisom na koji ćete uvijek biti spremni, dovesti do sreće koja će se manifestirati u obliku novca, darova, preporuka i komplimenata.

Kako ćete biti popularni, šarmantni i harizmatični, tako je ovaj period ujedno odličan za odlazak na spojeve, sklapanje novih poznanstava, poslovne pregovore i rješavanje tekućih problema. Kada je u pitanju posao, najviše će uspjeha ostvariti oni od vas koji se bave edukacijom odraslih osoba, bilo kakvom prodajom te pravnom znanošću.

Od petka će oni slobodni pronaći pravu ljubav a odnosi će sa drugima općenito profitirati kroz umjeren pristup, poštivanje tuđih vrijednosti i pažnju koju ćete nesebično davati. Najbolji dani u sedmici su srijeda i nedjelja.

 

VAGA
Ovu sedmicu ćete biti vrlo romantični, senzualni i duhovni. Imat ćete jako puno energije i biti entuzijastični što trebate kanalizirati u realizaciju svojih snova i strastvenih želja. Ljubavni će odnosi biti više nego zadovoljavajući jer će oni od vas koji su slobodni u svoj život privlačiti nove osobe i pritom zračiti seksualnošću dok će oni zauzeti biti spremni začiniti ljubavni život sa eksperimentiranjem u spavaćoj sobi.

Budite oprezni samo ako se upuštate u tajni odnos ili avanturu sa nekim od kolega odnosno nadređenih, nemojte sebi dozvoliti prevelika očekivanja niti u prvi plan stavljati emocije.

Kada je u pitanju posao, bit ćete se skloni samouvjereno boriti za svoja i tuđa prava te za sve ono što je moralno i ispravno. Ostvarit ćete uspjeh ali uz uvjet da ostanete umjereni i ne namećete nikome svoja razmišljanja.

Za vikend se pokušajte opustiti i udaljiti od posla, osim ako ste jedna od onih osoba koja u njemu uživa i voli ga raditi. Najbolji dani u sedmici su utorak i četvrtak.

 

STRIJELAC
Period od ponedjeljka do petka većini će pripadnika znaka biti obilježen ljubavlju i romantikom. Ljudi će vas doživljavati kao tajanstvenu osobu koja je vrlo harizmatična i svestrana a oni od vas koji su slobodni, vjerojatno će sredinom sedmice upoznati srodnu dušu sa kojom će se odmah povezati na jedan poseban način.

Općenito ovu sedmicu ćete biti jako smireni i osjetljivi za tuđe potrebe što će vam koristiti na svim životnim poljima gdje uz malo truda i vremena možete ostvariti veće ciljeve. Slobodno na prvo mjesto stavite vlastite želje, rijetko će vam ko moći to zamjeriti a većina će vam biti spremna dati podršku, savjete ili potrebne resurse.

Za vikend se udaljite od bilo kakvih dilema koje vas muče. Posvetite se drugim ljudima a ukoliko vas muči obiteljski problem koji traje niz godina, pokrenite raspravu sa onima kojih se tiče. Možda ga i nećete odmah riješiti ali će se svi uključeni osjećati puno bolje i biti spremni na njegovo ozbiljnije rješavanje. Najbolji dan u sedmici je četvrtak.

 

ŠKORPION
Ovu sedmicu ćete, barem do četvrtka, pridavati veću pažnju međuljudskim odnosima, suradnji sa drugim ljudima i dijeljenju ljubavi sa posebnom osobom. Budite oprezni ukoliko ste u ljubavi slobodni jer bi mogli postati opsjednuti sa novom simpatijom pa se tako fokusirati samo na to. Suzdržite se od sanjarenja i pokušajte se u potpunosti posvetiti onom na čemu u određenom trenutku radite te jasno razdvojite privatan i poslovni život.

Oni od vas koji tako naprave, sigurno će stupiti u novu romansu koja će im uvelike promijeniti život i uljepšati ga. Ukoliko ste u braku ili izvanbračnoj zajednici, pojavit će se dosta duboke emocije koje će u odnos unijeti jednu duhovnost te ga dodatno učvrstiti.

Vikend će biti nešto drugačiji. Naime, oni zauzeti će tragati za više predanosti i potvrdom emocija dok će oni slobodni biti skloni avanturama za jednu noć i to sa dosta starijom ili mlađom osobom. Eventualne ljubavne probleme možete riješiti samo kroz razuman pristup. Najbolji dan u sedmici je subota.

 

JARAC
U ponedjeljak i utorak ćete se osjećati vrlo opušteno i biti društveni pa tako taj period trebate iskoristiti za neformalne i formalne razgovore sa suradnicima, kolegama, nadređenima i poslovnim suradnicima. Osim što ćete odlično funkcionirati u timskom radu, lako ćete moći riješiti bilo kakve probleme sa birokracijom, javnim ustanovama i državnim poduzećima.

Ne treba zanemariti ni to da ćete biti privlačni osobama suprotnog spola a općenito ćete moći razveseliti druge ljude čak i u trenucima kada će im biti vrlo teško ili će biti jako tužni. Ako uz sve te aktivnosti uspijete uložiti nešto više truda u samopromociju, već bi polovinom sedmice trebali dobiti novac ili novu poslovnu priliku.

Od četvrtka ćete se nešto više fokusirati na komunikaciju i biti skloni razmišljati naglas. Iako će vam to pomoći da na svoju stranu pridobijete osobe koje su prilagodljive i brzo razmišljaju, budite oprezni kako neko ne bi preuzeo vašu ideju ili zasluge. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak i subota.

 

VODENJAK
Bez obzira na sve obaveze i vjerojatno nove poslovne izazove odnosno odgovornosti, ove sedmice naglasak biti na ljubavnom polju. Bit ćete jako strastveni i skloni bježati od poslovnih obaveza da bi se posvetili strastvenim trenucima sa voljenom osobom ili tajnim partnerom. Odgovarat će vam nježnost, bit ćete skloni sanjarenju a fizički će vam odnosi predstavljati bijeg od bilo kakvih problema.

Iako to nije ništa loše, posebno ako vam pomaže da se osjećate bolje, imajte na umu da u svemu treba imati granice te da neke od problema nije moguće staviti na pauzu. Oni od vas koji su slobodni sigurno će upoznati osobu koja je dosta duhovna i uvijek smirena ali dosta i rezervirana pa imajte na umu da ne biste trebali u početku iznositi svoje dojmove ili emocije. Za vikend ćete biti usmjereni obitelji i posvetiti se obavezama koje ste u prethodnih nekoliko sedmica zanemarili.

Očekuje vas jako dobra atmosfera u kojoj će svi biti skloni pokazati svoje emocije. Najbolji dan u sedmici je nedjelja.

 

RIBE
Ove sedmice će prevladavati opuštena i smirena atmosfera. Moći ćete bez posebnih problema obaviti svoje poslove te imati dovoljno vremena za druženja i zabavu.

Kada je u pitanju posao, najviše će profitirati oni od vas koji se bave umjetnošću, modom, kozmetičkim djelatnostima i nakitom. Osim što ćete većinu vremena biti u centru pažnje, oni od vas koji su zauzeti sigurno će prebroditi bilo kakve poteškoće u odnosu dok će oni slobodni sredinom sedmice razviti novi ljubavni interes.

Bilo kakvi partnerski odnosi u koje stupite ove sedmice, bilo poslovni ili privatni, bit će obostrano korisni, stabilni i dugoročni. U četvrtak i petak ćete razmišljati jako balansirano a kada je u pitanju komunikacija, moći ćete u kratko vrijeme iznijeti sve što želite i to na način koji će biti svima razumljiv. Stvari ćete intuitivno moći predvidjeti pa ćete tako bolje razumjeti detalje i shvatiti koji je način najbolji za realizaciju ciljeva.

Vikend iskoristite za opuštanje i kraća putovanja. Najbolji dan u sedmici je petak, piše tarot-horoskop.