Sedmični horoskop: Naoružajte se strpljenjem, budite pozitivni i obazrivi prema drugima

Naoružajte se strpljenjem, budite pozitivni i obazrivi prema drugima kako bi iz svake situacije izvukli ono najbolje a probleme sveli na minimum.

OVAN
Od ponedjeljka do srijede će prevladavati ugodna i prijateljska atmosfera pa je tako prva polovina sedmice idealna za opuštanje i relaksaciju misli. Općenito će vam odgovarati društvo različitih osoba zato što će stres biti sveden na minimum a prevladavati harmonija. Ipak, od srijede će situacija biti drugačija. Kao što već znate, Mars je vaš vladar i svake se dvije godine po šest sedmica nalazi u vašem znaku ali je ove godine situacija drugačija jer će biti prisutan šest mjeseci. U tom vam periodu, pa tako i ove sedmice, neće nedostajati energije, motivacije i samopouzdanja ali, obzirom da se nalazi u retrogradnom stanju, već od srijede možete očekivati sumnje i brige. Mnogi će tako dovoditi u pitanje stvari koje su već dogovorene ili provjerene a većina će u drugoj polovini sedmice jako teško kontrolisati svoje ponašanje pa su mogući ozbiljniji sukobi sa okolinom. Budite oprezni i nemojte previše burno reagirati prema nadređenima i voljenoj osobi. Najbolji dan u sedmici je petak.

BIK
Iako će planetarni utjecaji koji se trenutno dešavaju u Jarcu na većinu horoskopskih znakova djelovati prilično negativno, vi ćete iz toga ove sedmice ipak profitirati. Imat ćete sreće posebno kada je u pitanju posao, bit ćete izuzeti iz raznih neugodnih rasprava i moći se u miru pozabaviti svojim obavezama. Pokušajte stvari rješavati na vrijeme jer bi vas bilo kakvo odgađanje moglo dovesti do ozbiljnijih problema. Već ćete od utorka teško dobiti priznanja za ono što radite a u pojedinim ćete trenucima imati osjećaj da ste ostavili potpuno pogrešan dojam. Mars će se „skrivati“ u jednom dijelu vaše astrološke karte idućih šest mjeseci pa tako već ove sedmice donijeti osjećaj nelagode koji će biti popraćen frustracijama i samozavaravanjem. Najbolje ćete proći ako se okrenete samostalnom radu a ako baš morate raditi u timu onda eventualno petak odvojite za ozbiljnije razgovore i planiranje budućih poteza. U privatnom životu očekujte stabilnost. Najbolji dan u sedmici je utorak.

BLIZANCI
Ove sedmice ćete imati sreće. Naime, dok će se kod većine horoskopskih znakova javljati sumnja a na površinu polako izlaziti stari problemi, vi ćete biti razigrani i dobro raspoloženi. Osim što ćete se dosta baviti kreativnim radom, očekuju vas razna druženja, zabava sa djecom i mlađim osobama te nove prilike za dodatnu zaradu. Ipak, neće sve biti savršeno jer već u drugoj polovini sedmice možete očekivati suprotstavljanje od strane osobe ili skupine ljudi. Vjerojatne su ozbiljnije rasprave pa i svađe povezane uz zajedničko vlasništvo ili kolektivnu odgovornost a kad god pokušate riješiti tekuće probleme, naići ćete na prepreke i neistomišljenike. Venera će se nalaziti u vašem znaku i to onom dijelu astrološke karte koji je povezan uz komunikaciju pa ćete, uz uvjet da se kontrolirate i iskoristite svoj šarm, do kraja tjedna ipak doći do kompromisa i smiriti situaciju. Za vikend očekujte napetost u ljubavnom odnosu, prebroditi ćete je samo ako ostanete razumni. Najbolji dan u sedmici je subota.

RAK
Iako u posljednje vrijeme imate nešto manje energije nego inače, ove ćete sedmice biti odlučni u namjeri da ostvarite svoje ciljeve. Kada je u pitanju posao, bit ćete iznimno fokusirani i okrenuti napretku a upravo zato trebate pripaziti na to kako raspolažete svojim vremenom. Nemojte se previše forsirati i imajte na umu da ćete najgore pogreške napraviti upravo ako ne poštujete svoju želju za odmorom. Odredite prioritete ali i rokove za ostvarenje ciljeva jer ćete jedino tako pravilno raspolagati svojim vremenom te u konačnici biti zadovoljni omjerom uloženog i dobivenog. Ove će vam sedmice najveći izazov predstavljati međuljudski odnosi koji će u trenucima biti odlični a onda, bez posebnog objašnjenja, izazivati frustracije. Situacije će se brzo mijenjati bez da išta napravite a moguće su i borbe moći koje će biti najviše izražene na privatnom polju i to kod onih koji su u braku a zarađuju više od voljene osobe. Budite strpljivi i objektivni. Najbolji dani u sedmici su srijeda i petak.

LAV
Pred vama je vrlo zanimljiva radna sedmica. Kako će dani prolaziti, tako ćete imati sve više obaveza i novih odgovornosti. Osim što će porasti broj sastanaka, sigurno ćete više vremena uložiti u učenje i istraživanje. Osim što ćete stalno morati ispunjavati zahtjeve radne okoline, članovi će obitelji povećati svoja očekivanja i dovesti vas pred nove izazove. Moguće su obiteljske rasprave, problemi sa mlađim osobama ali i sa tajnim partnerima.

Upravo kada je u pitanju ovo posljednje, pripazite na diskreciju i nemojte dozvoliti da emocije preuzmu kontrolu nad vašim odlukama. Jasno odvojite poslovni život od onog privatnog te pokušajte u svakodnevicu uvesti više fizičkih aktivnosti koje će vam pomoći da se uspješno riješite stresa. Od petka vas očekuju nešto mirnija dešavanja pa ćete se tako dobro osjećati i sve manje brinuti oko posla. Vikend je idealan za kreativne aktivnosti ali i za rješavanje eventualnih poslovnih i privatnih zaostataka. Najbolji dani u sedmici su subota i nedjelja.

DJEVICA
Ove ćete sedmice dosta biti fokusirani na novac, imovinu i stalna primanja. Obzirom da ćete najviše razmišljati o tome, tu ćete imati i najviše poteškoća sa drugima. Mogući su izazovi i problemi u svemu što je povezano uz dodatne odgovornosti, posebno ako niste zadovoljni plaćom ili radnim okruženjem a netko vam stalno nameće nove odgovornosti ili radite tuđi posao. Istovremeno se u vašem znaku nalazi Merkur koji će vam pomoći da donosite brze odluke i komunicirate vrlo uspješno pa ćete se tako lakše izboriti za svoja i prava ostalih. Bit ćete mentalno vrlo jaki pa tako uspješno obavljati zahtjevne poslove i moći predvidjeti razne ishode. Svoje misli pokušajte što više izraziti pisanim putem kako bi dobili na vremenu i izbjegli burne reakcije. Od četvrtka očekujte nešto stabilniju atmosferu u kojoj ćete imati dovoljno energije i vremena za posvetiti se onom što volite. Kraj sedmice obavezno iskoristite za revidiranje ciljeva. Najbolji dani u sedmici su utorak i subota.

VAGA
U idućih će se šest mjeseci Mars nalaziti suprotno od vašeg znaka pa vas već od ove sedmice očekuju novi izazovi od kojih neki neće biti niti malo ugodni. U ponedjeljak ćete i utorak biti dosta nervozni i nestrpljivi a sve zahvaljujući frustracijama koje skupljate u sebi prethodnih nekoliko sedmica. Zamjerat ćete kolegama njihov način rada a nadređenima odluke koje utječu i na vas. Posebni vas problemi očekuju sa asertivnim osobama koje će stalno testirati vaše granice i strpljenje.

Bez obzira na situaciju, pokušajte uvijek zauzeti defanzivan stav jer bi u suprotnom mogli reagirati vrlo agresivno pa čak i zaprijetiti osobama koje vam to neće zaboraviti. Ako netko dovede u pitanje vaše ciljeve, pokušajte potražiti kompromis umjesto da se za pomoć obraćate osobama od autoriteta a sa druge strane, kad ciljeve ostvarite, povucite se i nemojte se hvaliti. Koliko god bilo nemira na poslovnom polju, toliko će na ljubavnom biti razumijevanja, dijeljenja i veselja. Najbolji dan u sedmici je četvrtak.

STRIJELAC
Pred vama je vrlo uspješna radna sedmica u kojoj ćete vi ali i ostali, osjetiti povećano samopouzdanje i hrabrost. Energije vam sigurno neće nedostajati kao ni podrške, posebno u poslovnim aktivnostima u kojima ćete spontano motivirati kolege te im pomoći da bolje razumiju nove izazove. Očekujte jako dobre odnose sa osobama od autoriteta, onima koji su na visokim društvenim funkcijama i onima koji rade u većim korporacijama.

Svojim ćete visokim samopouzdanjem mnoge impresionirati pa tako do kraja sedmice dobiti nekoliko zanimljivih ponuda. Ipak, suzdržite se od donošenja brzih odluka i imajte na umu da bi svaka prilika potencijalno mogla izazvati nepriliku na nekom drugom životnom polju. Ako baš morate donijeti odluku povezanu uz posao a znate da ćete time preuzeti na sebe više odgovornosti pa tako i više vremena provoditi na poslu, obavezno se prvo konsultirajte sa voljenom osobom i ukućanima a pritom gledajte biti što više iskreni. Najbolji dani u sedmici su petak i nedjelja.

ŠKORPION
Ove ćete sedmice najbolje proći ako radite nasamo ili barem zadržite svoje planove za sebe. Općenito ste u dobrom periodu za promišljanje o budućnosti, planiranje budućih poteza i donošenje financijskih odluka. Prva će polovina sedmice za većinu pripadnika znaka biti dosta intenzivna, stalno će se dešavati nešto novo i teško ćete moći staviti sve pod kontrolu. Previše bi informacija moglo dovesti do zbunjenosti a ona do nesporazuma pa i svađa, posebno ako kažete nešto što ne mislite.

Do srijede se pokušajte suzdržati od donošenja poslovnih odluka i odluka o budućnosti karijere, radije slušajte što drugi govore i gledajte kako rade. Od srijede ulazite u gotovo idealan period koji će biti ispunjen ljubavlju, novcem, harmonijom i srećom. U drugoj polovini sedmice tako nećete morati previše raditi niti se dodatno boriti da bi dobili ono što želite. Osim što ćete u poslu vidjeti opipljive rezultate donedavnog rada, u ljubavi očekujte posebnu strast. Najbolji dan u sedmici je petak.

JARAC
U vašem se znaku trenutno nalazi mnoštvo planeta koje stvaraju razne utjecaje od kojih su neki pozitivni a drugi negativni. Zahvaljujući tome, pred vama je vrlo promjenjiva sedmica u kojoj je najbitnije da birate pravi trenutak i da se okružite osobama od povjerenja. Od ponedjeljka do srijede ćete nesebično pomagati drugima i dosta se fokusirati na tuđe ciljeve, bit ćete uspješni u timskom radu i uvijek dobro raspoloženi što će vam donijeti popularnost i nova poznanstva. Iako će biti trenutaka i situacija u kojima će dolaziti do nesporazuma, zapravo ćete stvari rješavati u hodu pa tako uspješno prebroditi probleme. Sa druge strane, od četvrtka su mogući novi izazovi koji će vam dosta teško padati i za koje nećete imati dovoljno energije. U drugoj ćete polovini sedmice biti dosta skloni sanjarenju i izbjegavanju svojih obaveza a to bi moglo izazvati ljutnju kod osoba koje se na vas oslanjaju i imaju velika očekivanja. Priznajte svoje pogreške. Najbolji dan u sedmici je ponedjeljak.

VODENJAK
Ove ćete sedmice željeti pobjeći od svakodnevice i svih onih manjih obaveza koje vas frustriraju. Željet ćete nove avanture i uzbudljive distrakcije ali će si rijetko tko od vas to moći priuštiti. Umjesto da se ljutite i pokažete svoju buntovnu stranu, pokušajte sami sebi stvoriti ugodnu atmosferu i uz pomoć kreativnosti promijeniti rutinu. Uz sve to, u prvoj ćete polovini sedmice dosta razmišljati o svijetu i tome kako ga napraviti boljim mjestom. Upravo će vas to poticati na izražavanje snažnih stavova pa ćete u pojedinim trenucima biti vrlo asertivni pa čak i skloni nametati drugima svoje mišljenje. Budite oprezni prilikom razgovora sa osobama koje ne poznajete najbolje, umjesto da se fokusirate na razlike, pokušajte prvo vidjeti što imate zajedničko a onda krenite od toga. Druga je polovina sedmice povoljna za iznošenje i promociju novih poslovnih ideja. Lako ćete preuzeti inicijativu i motivirati druge pa tako lakše ostvariti poslovne ciljeve. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak i četvrtak.

RIBE
Ove su sedmice izgledne brojne rasprave povezane uz novac. Tako vas očekuju razne debate o tome koliko tko ulaže truda ili novca u posao, kako se raspolaže sa zajedničkim resursima ili imovinom te o tome kolika primanja tko ima i je li to zaslužio. Bit ćete dosta direktni pa tako snažno izražavati svoje stavove što bi nekoga moglo u najmanju ruku uvrijediti. Da bi izbjegli ozbiljnije probleme, pokušajte svakoj situaciji pristupiti što pažljivije a prije nego odlučite jasno progovoriti, udaljite se i sagledajte stvari iz malo šire perspektive. Ukoliko želite bolju poslovnu poziciju ili veću platu, imajte na umu da ćete do toga doći samo ako uložite više vremena i truda u daljnje obrazovanje ali i društvene aktivnosti, posebno one neformalne koje uključuju nadređene i kolege sa posla. Vikend vam donosi dosta emocija pa ćete tako biti skloni naglo reagirati ali u pozitivnom smislu. Voljena će osoba na vas imati jak utjecaj a oni koji su slobodni, upoznat će srodnu dušu. Najbolji dan u sedmici je srijeda, piše tarot-horoskop.