U bolnici na Podhrastovima preminuo profesor Mustafa Memić

Donedavni dekan Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA Mustafa Memić preminuo je u bolnici na Podhrastovima nakon duže bolesti.

“Sa neopisivom tugom i žalošću obavještavamo sve kolege Prirodno-matematičkog fakulteta i cijelog Univerziteta u Sarajevu, kao i širu akademsku zajednicu, studente i prijatelje da je dana 14. 10. 2020. godine naš uvaženi član kolektiva, prof. dr. Mustafa Memić, preselio nakon duže bolesti. U ime kolektiva Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu izražavamo iskreno saučešće porodici i svim ožalošćenima”, saopštili su iz PMF-a.

Memić je bio doktor hemijskih nauka, obnašao je funkciju redovnog profesora na predmetu analitička hemija, a bio je i član Senata Univerziteta u Sarajevu. Četverogodišnji mandat dekana Memića istekao je krajem septembra, a njegov nasljednik je profesor doktor Nusret Drešković.

Nakon ove tužne vijesti oglasila se i Asocijacija studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Sa velikom tugom i žalošću obavještavamo studente našeg fakulteta, da je naš doskorošnji dekan prof. dr. Mustafa Memić nakon duge borbe izgubio bitku sa bolešću. Prof. Memić je bio redovni profesor na Odsjeku za hemiju i bio je zadužen na predmetu Analitička hemija, a obnašajući funkciju dekana na našem fakultetu bio je i član Senata Univerziteta u Sarajevu.

Našeg profesora ćemo prije svega pamtiti kao divnog čovjeka i izvrsnog pedagoga. Imao je izuzetno lijepu saradnju sa studentima i studentskom organizacijom i podržavao je rad Asocijacije studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i sve njene aktivnosti.

Ovo je veliki gubitak, kako za naš fakultet, tako i za cijeli Univerzitet. Neka se Uzvišeni Bog smiluje njegovoj plemenitoj duši, a porodici podari sabura i strpljenja.

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu”, piše u objavi.