Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima i vijećnicima Ahmedom Gerinom i Velijom Katicom obišao naselje Breka gdje su u toku radovi na sanaciji poslovnih prostorija u Ulici Ismeta Mujezinovića 18.

Naime, radi se o prostoru površine oko 90 metara kvadratnih u kojem je planirano otvaranje Centra za mlade kao i Centra za zdravo starenje.

Budući da se prostor nalazi u izuzetno lošem stanju, Općina je iz budžeta izdvojila 100.000 maraka za sanaciju prostora kako bi bio doveden u funkcionalno stanje.

Prilikom obilaska navedenih prostorija načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina na ovaj način nastoji obezbijediti uslove kako bi građani mogli korisno da provode svoje slobodno vrijeme.

“U proteklom periodu otvorili smo četiri centra za zdravo starenje, a u budućnosti planiramo širiti mrežu ovih centara. Pored naše JU Centar kulture i mladih imamo namjeru da otvaramo i centre za mlade na nekoliko lokacija. Naši građani će na ovaj način moći korisno upotpuniti svoje slobodno vrijeme uz mnogobrojne aktivnosti koje će se realizirati u ovim centrima”, pojasnio je Ajnadžić.