Vinko Marinović: Čestitam igračima, bili su skoncentrisani i ozbiljni

FK Sarajevo nastavlja da niže odlične rezultate, a sinoć je na Koševu savladana i ekipa Mladosti.

Izabranici Vinka Marinovića sada imaju učinak od deset pobjeda i dva remija na dvanaest odigranih utakmica u Premijer ligi ove sezone. Svoj komentar nakon utakmice dao je šef stručnog štaba Bordo tima.

“Drago mi je da smo nastavili u ovom ritmu. Još jednom bi čestitao igračima, bili smo danas maksimalno skoncentrisani i ozbiljni i sigurno da me to raduje. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i u nastavku sezone. Kada je riječ o tom nastavku sezone, slijedi nam taj derbi, imamo 3-4 dana da se spremimo za tu utakmicu kao i za svaku do sad. Već smo se navikli na igranje u ritmu srijeda-subota, imamo iskustva sa tim, tako da se nadam da ćemo se spremiti kako treba za tu utakmicu. Imamo dobru širinu u ekipi, danas smo uspjeli malo i sačuvati neke igrače za te utakmice koje nam slijede, prvo derbi, pa onda i Tuzla City”, rekao je Marinović na press konferenciji.

Fudbaleri Bordo tima sada imaju 32 osvojena boda i nalaze se na prvoj poziciji na tabeli, a već u srijedu ih očekuje gradski derbi na Koševu.