Željezničar sutra protiv Olimpika, Plavi spremni za Otoku

Fudbaleri Željezničara sutra će u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati kod Olimpika, a ekipa Plavih danas je obavila posljednji trening pred susret.

Trening su obavili svi fudbaleri u punom intenzitetu, te će svi konkurisati za sutrašnji susret izuzev Siniše Stevanovića koji ima suspenziju zbog tri žuta kartona, te Hamze Gasala koji je od ranije povrijeđen. Plavi su nakon treninga otputovali u hotel Swissotel gdje će boraviti do subotnjeg dvoboja.

Utakmica između Olimpika i Željezničara igra se u subotu s početkom od 15 sati. Pravdu na susretu će dijeliti Aleksandar Njegomirović s pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Emirom Zahiragićem. Četvrti sudija je Sabrija Topalović.

Amar Osim je na press konferenciji istakao da za ovu utakmicu ima na raspolaganju više igrača nego u prošlom susretu protiv Tuzle Cityja.

“Imali smo opet 12 dana pauze koja nam je dobro došla u nekim stvarima, a nije dobro došla zbog ritma. Malo smo se skupili kada je igrački kadar u pitanju, malo trenirali, trenirali na terenu koji je približniji onome koji nas očekuje protiv Olimpika. Imat ćemo više igrača na raspolaganju nego u zadnjoj utakmici koju smo igrali protiv Tuzle City prije 11,12 dana. S te strane je dobro, s druge strane smo opet 12 dana bez utakmice što uvijek nosi nekakvu neizvjesnost oko toga kako će ekipa izgledati. Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo način kako igraju pogotovo na svom terenu, ali isto tako znamo da smo mi u principu ti koji će se više pitati. Kada kažem u principu mislim na činjenicu da ćemo morati neke stvari poduzeti da bi bila takva situacija da se mi više pitamo. Hoćemo li to biti u stanju ja se nadam da hoćemo, znamo kakav je značaj, znamo šta nam ta utakmica nosi pred seriju teških nadolazećih utakmica u idućih nekoliko sedmica. Ja sam optimista, ali to ne mora ništa značiti za konačni ishod utakmice”, istakao je Amar Osim.