Asfaltiran i posljednji krak ulice Fra Matije Divkovića

Nakon završetka radova na izgradnji kanalizacione mreže i uslovljenog cjevovoda u ulice Fra Matije Divkovića, izvršeni su radovi na asfaltiranju saobraćajnice ukupne dužine oko 600 metara.

Radovi na sanaciji pomenute ceste podrazumijevali su uklanjanje postojeće asfaltne kolovozne konstrukcije, zamjenu tamponskog sloja, izgradnju pješačke staze na dijelu ulice gdje prostorne mogućnosti to dozvoljavaju, te ugradnju novog asfaltnog sloja.

U subotu i nedjelju, 28. i 29. novembra ove godine završeni su radovi i na asfaltiranju posljednjeg kraka ulice Fra Matije Divkovića, čime je ova saobraćajnica u potpunosti asfaltirana. Radilo se o kraku ulice, odnosno čikmi sa velikim nagibom, što je predstavljalo problem mašinama prilikom dovlačenja asfalta.

Vrijednost radova je 200.000 KM, a izvođač radova je firma „Sarajevoputevi“

Ovim radovima uspješno je realizovan strateški projekat Općine Novo Sarajevo kojim su obuhvaćene tri mjesne zajednice „Pofalići I“, „Pofalići II“ i „Dolac“. Ukupna vrijednost svih radova koji su podrazumijevali izgradnju kanalizacione mreže i uslovljenog cjevovoda, te izradu kišnih, fekalnih i vodovodnih priključaka, zajedno sa završnim asfaltiranjem saobraćajnice iznosi oko 956.000 KM.