Čampara o uvođenju policijskog sata: Pametnije je da su zabranili predizborne skupove

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara, rekao je da predlaganje uvođenja policijskog sata nije logično, a posebno tek poslije 23 sata.

Ova mjera mogla bi biti donesena zbog činjenice da se epidemiološka situacija pogoršava. Detalji će biti poznati sutra kada će Krizni štab FBiH održati konferenciju za novinare i saopćiti detalje.

“Ako oni razmišljaju uvesti policijski sat od 23 sata do 6 sati ujutro, ja moram reći da to nema logike. Ugostiteljski objekti svakako rade do 23 sata. Ali zašto nisu zabranili predizborne skupove. Vidimo da stranke tu okupljaju veliki broj ljudi, i to širom FBiH i da ti skupovi postaju klasteri. Mislim da je pametnije da se to zabrani. Da su to uradili odmah, vjerovatno bi imali manji broj zaraženih. Mi sad moramo razmišljati i o ekonomskim posljedicama, a policijski sat bi ostavio ozbiljne posljedice”, izjavio je Čampara za Patriju.

Podsjećamo da je danas u Bosni i Hercegovini ukupno je registrovan 997 novi slučaj zaraze koronavirusom, od toga u Federaciji je 608 pozitivno na SARS-CoV-2.