Čelnici Skupštine i Vlade KS ambasadoru Nelsonu čestitali izbor Joea Bidena

Čelnici Kantona Sarajevo, predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik i premijer Mario Nenadić uputili su čestitku ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu, povodom izbora Josepha Joea Bidena za novog američkog predsjednika.

„U ime Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, te svih građana Kantona Sarajevo, čestitamo Vama i svim građanima Vaše zemlje izbor novog predsjednika SAD, gospodina Joea Bidena.” Uputili su čelnici Kantona Sarajevo.

Izjavili su sreću zato što je, kako kažu, američki narod još jednom pokazao snagu svoje demokratije koja je ovog puta za svog predsjednika izabrala gospodina Bidena, dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine i Sarajeva.

“Ljubazno molimo da gospodinu Bidenu prenesete naše čestitke na imenovanju i želje za dobro zdravlje i uspješno vodstvo Sjedinjenih Američkih Državama tokom mandatnog perioda.” Poručili su čelnici.

Također su dodali da građani naše zemlje i našeg grada nisu i neće zaboraviti ulogu gospodina Bidena u periodu agresije na BiH, te kako je svojim posjetama BiH i jasnim stavom u tom periodu, kao američki senator, događaje koje su se zbivali u ovom dijelu Evrope devedesetih godina, glasno nazivao pravim imenom, prepoznavajući krivce za razaranja i stradanja u našoj državi i Sarajevu. Nakon rata, kroz svoje dalje političko djelovanje, gospodin Biden je uvijek slovio kao istinski poznavalac ovdašnjih prilika i prijatelj naše zemlje i svih njenih građana, te je usmjeravao svoju pažnju i trud na iznalaženju puta za političku stabilnost ovog dijela Evrope.

“Nema sumnje da gospodin Biden uživa naše veliko poštovanje i simpatije, te mu u ime građana Sarajeva i Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo upućujemo iskrene čestitke kao novom predsjedniku SAD-a, kaže se u čestitki koju su ambasadoru SAD u BiH Ericu Nelsonu, u povodu izbora novog američkog predsjednika Joea Bidena.” Dodali su za kraj.