Čerkez: “Sram vas bilo, časnije bi bilo da ste kupili testove, zaštitnu opremu umjesto ovih parada kiča”

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH jučer je tokom izlaganja novih naredbi vrlo emotivno govorio i o kršenjima istih, te je kazao da je nevjerovatno da se u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji sve stvari moraju riješiti naredbama.

Nije se dugo čekalo, tek noć, da se vidi kako pojedini političari, ali i njihovi sljedbenici ne mare za uvedene mjere. Istina nove mjere stupile su tek jutros na snagu, ali kako ističe Čerkez krajnje je neumjesno što se desilo sinoć u Zenici, Tuzli.

“Dok Sarajevo spava i poštuje mjere, u drugim kantonima imamo masovno kršenje mjera.

Svi oni pojedinci, kandidati bez obzira iz koje stranke dolazili, kojima je važniji njihov lični interes, karijera od života ljudi ne zaslužuju da dobiju povjerenje građana.

Svi oni koji sklapaju oči i ne reagiraju nisu ništa različiti od ovih. Sram vas i stid bilo, sram vas bilo zbog svih onih kojima ćete ugroziti zdravlje ili život. Sram vas bilo zbog svih onih medicinskih radnika koji neprekidno rade 8 mjeseci. Bolje bi i časnije bilo da ste kupili testove, zastitnu opremu, respiratore, umjesto ovih parada kiča”, napisao je sinoć Čerkez.