Čestitka iz Općine Centar za Dan državnosti BiH

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, iz Općine Centar su uputili čestitku.

Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a, koje je održano je 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu Bosna i Hercegovina je definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava, unutar koje će muslimani, Srbi, Hrvati i drugi, živjeti u slobodi i jednakosti.

“Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo ime, čestitke svim građanima općine Centar i cijele Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najvažnijih datuma u novijoj historiji BiH kada je obnovljena državnost naše domovine i potvrđene njene historijske granice.” Saopštili su iz Centra.

Na ovim historijskim tekovinama, kojih se treba stalno prisjećati, odlučni smo nastaviti graditi državu Bosnu i Hercegovinu kao zajednicu ravnopravnih naroda i svih njenih građana.

Sve odluke ZAVNOBiH-a su potvrđene i odlukama AVNOJ-a, najvišeg političkog i zakonodavnog tijela Jugoslavije. Njima su, također, potvrđene i historijske granice BiH određene odlukama Berlinskog kongresa 1878. godine.