Dnevni horoskop: Lijepo je biti dobra osoba koja se trudi pomoći drugima

Sunce koje se nalazi u darežljivom Strijelcu, danas će stvoriti trigon sa Mjesecom u neovisnom Ovnu.

Tokom dana će se gotovo sve svoditi na ugodne razgovore, hrabrost u poslu ali i strast na svim životnim poljima. Čak i oni koji se boje donošenja novih odluka, bit će skloni predložiti promjene i pokrenuti se.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Pokušajte razmišljati samostalno i nemojte se opterećivati mišljenjem većine. Naime, ukoliko pokušate iskoristiti tuđe metode ili ideje, one za vas ipak neće funkcionisati. Nemojte gubiti vrijeme na razmišljanje o tome koliko neko drugi bolje radi ili funkcioniše. Vjerujte u sebe da bi ispunili vlastite želje i pokazali snage.

BIK (20.04. – 20.05.)
Ukoliko postoji nešto što vam se ne sviđa na vama samima ili u vašem životu, onda napravite nešto da bi se to promijenilo. Ne morate se uvijek oslanjati isključivo na sebe, slobodno za pomoć zamolite prijatelje, komšije ili nekoga iz kruga porodice. Iznenadit ćete se kad shvatite da je neko zainteresovan puno više nego što mislite.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Prijepodne će vam nedostajati inspiracije i motivacije za svakodnevne zadatke. Ukoliko nemate hitnih obaveza, slobodno se okrenite planiranju jednodnevnog izleta ili razmislite o idejama za slobodno vrijeme. Mnogi od vas mogu očekivati promjenu dinamike u odnosu sa voljenom osobom, komunicirajte i opustite se.

RAK (21.06. – 21.07.)
Nemojte ništa forsirati jer ćete samo ostvariti potpuno suprotne rezultate. Isto tako, ukoliko se i nađete u društvu nezadovoljnih osoba, nećete sebi učiniti dobro ako se pridružite i prigovarate. Umjesto da čekate da vas neko prisili na uvođenje promjena, sami ih počnite implementirati jer ćete tako zaštititi vlastite interese.

LAV (22.07. – 22.08.)
Slobodno stavite sami sebe pred izazov jer ćete na kraju biti ponosni na ishod. Dan je idealan za one poteze koji vam mogu osigurati veću slobodu i zadovoljstvo u privatnom životu. Danas ćete gledati život na jedan potpuno nov način a to će vam pomoći odrediti što je doista bitno. Nemojte dozvoliti da ste nečija žrtva.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
U nekom ćete trenutku morati pristati na kompromis odnosno barem malo popustiti. Razmislite o tome kako možete još bolje iskoristiti vlastiti novac i talente koje imate. Bez obzira na to koliko malo smatrate da možete ponuditi, ispast će da je to više nego dovoljno da bi mogli krenuti na onaj put koji će vam više odgovarati.

VAGA (23.09.-22.10.)
Ukoliko osoba koja vam se sviđa ne može donijeti odluku ili vam uporno ne želi dati povratne informacije o vlastitim emocijama, danas vas očekuje dosta težak dan. Nemojte se udaljavati nego pokušajte što više razjasniti situaciju kako bi mogli donijeti odluku i znati na čemu ste. Pokažite danas svoje snage a ne slabosti.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Iako danas nećete biti nešto raspoloženi i često će vam nedostajati energije, ukoliko se uspijete motivirati, sigurno ćete naići na zanimljive prilike i osobe. Mnogi će od vas tako krenuti u novom, uzbudljivom smjeru dok će drugi stupiti u novi poslovni odnos. Kada je u pitanju ljubav, dobro razmislite o očekivanjima koja imate.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Danas budite spremni dati sve od sebe. Naime, bit ćete mentalno jaki i skloni pokazati sve svoje snage ali će isti takvi biti vaši protivnici. Pripazite jedino na preveliko samopouzdanje jer bi vas ono moglo odvesti na pogrešan put zbog čega ćete propustiti strateški potez druge osobe. Razmišljajte u hodu i budite svjesni sebe.

JARAC (22.12.-20.01.)
Ukoliko možete, odvojite nešto više vremena za odmor, opuštanje i razmišljanje o budućim strategijama. Kada je u pitanju budućnost, fokusirajte se na sigurna rješenja i ona koja vam mogu sigurno donijeti više od onoga što trenutno imate. Nemojte drugima otkrivati previše toga i slobodno odvojite dosta vremena za nove odluke.

VODENJAK (21.01.-19.02.)
Oni od vas koji neće imati dovoljno obaveza i aktivnosti, mogli bi se osjećati zanemareno i na kraju nervozno. Nemojte se oslanjati na druge. Pokrenite se tako što ćete sami sebi odrediti nove obaveze te na kraju ostvariti još više nego što ste mislili. Slobodno se upustite u one aktivnosti koje vam se čine jedinstvenim i kreativnim.

RIBE (20.02.-20.03.)
Lijepo je biti dobra osoba koja se trudi pomoći drugima ali nije lijepo ako stalno izlazite u susret osobi koja vas iskorištava ili izlaže nepovoljnim okolnostima. Stavite sebe na prvo mjesto i razmislite o onom što vas doista čini sretnima. Oslonite se na vlastite snage među kojima je sigurno i hrabrost koja će vam donijeti velik uspjeh, prenosi tarot-horoskop.