Dnevni horoskop: Većinu vremena posvetite sebi

Mjesec je u znaku Vodolije pa tako nećemo biti željni društvenih situacija niti dubokoumnih razgovora.

Ukoliko možete, većinu vremena posvetite sebi i odmoru jer ćete tako dan iskoristiti na najmudriji način. Večernji sati mogu donijeti trzavice u odnosu sa voljenom osobom, posebno ako ste u braku.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Neće vam trebati puno da se istaknete u radnom okruženju i da ostvarite napredak u odnosu na konkurenciju. Ipak, mogli bi uvrijediti jako dragu osobu ako ste previše zaposleni i ne obratite pažnju na njene potrebe. Sve što započnete bez da ste se prethodno konzultirali sa najbližima, kasnije će izazvati stres i napetost.

BIK (20.04. – 20.05.)
Kada su u pitanju životna uvjerenja i stavovi, bit ćete emotivniji nego inače te skloni burno reagirati ukoliko naiđete na neistomišljenike. Fokusirajte se na promjene, možete ih uspješno implementirati ako iskoristite stručnost, iskustvo i tvrdoglavost. Ovo zadnje će vam pomoći da promijenite tok  nečeg što vam se ne sviđa.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Koliko god vas uznemirila promjena trenutnog životnog smjera, onoga trenutka kada se prepustite novim iskustvima i prestanete se toliko nervirati, dobit ćete novu energiju te shvatiti da je ovo možda i najbolja prilika u prethodnih nekoliko godina. Krenite prema naprijed i još ćete jednom dokazati da ste prilagodljivi.

RAK (21.06. – 21.07.)
Stvari gledajte na pozitivniji način. Iako vam se neće svidjeti ono što se dešava oko vas, posebno u radnoj okolini, ako razmislite malo bolje shvatit ćete da se zapravo ništa nije promijenilo nego da se stvari samo događaju previše brzo za vaš trenutni tempo. Aktivirajte se, nije vrijeme za pasivnost i čekanje novih prilika.

LAV (22.07. – 22.08.)
Više se fokusirajte na sebe, posebno kada je u pitanju posao. Naime, danas ćete biti posebno skloni preuzeti na sebe više obaveza nego što je realno. Bit ćete skloni dati nerealna obećanja i povezati se sa osobama koje ne razmišljaju jednako kao vi. Prije nego što izgubite kontrolu, fokusirajte se na tekuće zadatke i stare obaveze.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
Možete ostvariti dobar napredak ako se fokusirate na posao koji trenutno obavljate. Posložite prioritete ali budite pritom objektivni inače ćete se previše zanijeti oko ponude koja nije službena ili nečega što je nesigurno ali vas jako privlači. Kada je u pitanju ljubav, slijedite intuiciju i potrudite se stvoriti bolji odnos.

VAGA (23.09.-22.10.)
Danas će vam ići od ruke sve što je povezano uz djecu, prijatelje i radne kolege. Preuzmite kontrolu i slobodno budite ona osoba koja će prva nešto predložiti ili napraviti hrabar potez. Iako ćete se u privatnom životu suočiti sa nesigurnošću povezanom uz životnu filozofiju i uvjerenja, za sad se ipak suzdržite od drastičnih promjena.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Bit ćete dosta tajanstveni po pitanju privatnog života. Ako niste u mogućnosti sami riješiti probleme, nemojte biti previše strogi prema sebi i ostalima nego se za savjet obratite osobi kojoj vjerujete i koja vam je uvijek dala objektivno mišljenje. Probleme pokušajte riješiti u hodu ali ako vidite da nešto ne ide, nemojte forsirati.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Budite oprezni kako ne bi napravili pravi potez ali u pogrešno vrijeme i to zbog lažne informacije. Ako se pojave sumnje ili nedoumice, jednostavno se povucite ali i dalje u tišini radite ono što smatrate da je najbolje. Na poslu ćete najbolje proći ako gledate što rade svi ostali a u privatnom životu ako se fokusirate na sebe.

JARAC (22.12.-20.01.)
Nemojte biti fokusirani na posao u tolikoj mjeri da zaboravite uživati u prekrasnim privatnim trenucima. Odmor dugujete ne samo sebi nego i dragim osobama pa se za promjenu pokušajte opustiti. Isplanirajte sve ono što će vam pomoći da se riješite stresa i da prestanete razmišljati o poslovnim obavezama. Pustite mašti na volju.

VODOLIJA (21.01.-19.02.)
Ukoliko pokažete ljutnju a pritom nemate dobre argumente, uzrokovat ćete različite probleme sa prijateljima, susjedima, rodbinom i općenito osobama koje ne vide stvari na isti način kao vi. Nemojte druge navoditi na to da slijede put koji ste vi odabrali i pustite da svatko odabere što je za njega najbolje. U ljubavi se fokusirajte.

RIBE (20.02.-20.03.)
Porazgovarajte sa onim osobama za koje znate da dobro razumiju situaciju u kojoj se nalazite jer će vam oni dati najbolje savjete i vjerovatno odgovoriti na pitanja koja vas muče. Mogući su problemi sa osobom iz radnog okruženja. Ako se nađete u nezgodnoj društvenoj situaciji, budite iskreni ali isto tako odlučni odnosno lukavi, prenosi tarot-horoskop.