Đoković: Prave se političke igre o kojima se rijetko piše

Novak Đoković nedavno je osnovao organizaciju tenisera i teniserki (PTPA), međutim nije dobio podršku Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Cilj je bio je stati na stranu tenisera van TOP 100 na ATP listi koji zarađuju mnogo manje novca od svojih najboljih kolega

Ipak, Đokovića su teniseri nominiraliovali za povratak u ATP Savjet igrača, kao i Čeha Vaseka Pospišila, te su oni prihvatili povratak, što je uzburkalo javnost.

“Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem dio Savjeta, što nije tačno. Mene su nominovali igrači i to tako funkcioniše. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominovao širi spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim što mogu predstavljati igrače”, rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta ne vidi nikakav sukob interesa ako bi bio u oba udruženja.

“To nisam vidio ni u augustu kad sam osnovao PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se to tako radi kad postoji odgovornost nominacije. To znači da imate povjerenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije”, kazao je Đoković, te dodao:

“To je baš šteta, ali dobro, barem znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport.” Prenosi Sport Centar.