Duplo čišćenje lica: Zašto je bitno i na koji način se primjenjuje

Prvi korak u održavanju njege kože lica jeste čišćenje istog, a ono što bi više prijalo vašem licu jeste duplo čišćnje. 

Duplo čišćenje se koristi kako bi se odstranio svaki trag šminke koji je na našem licu. Pomenuti način čišćenja se koristi za svaki tip kože, što je također idealno za osobe koje imaju jako osjetljivu kožu.

Zašto koristimo duplo čišćenje?

Kao što smo naveli duplo čišćenje je preporučeno za svaki tip kože. Međutim ono na što trebamo obratiti pažnju su proizvodi koje koristimo za čišćenje lica.

Iako se radi o dodatnom koraku u čišćenju lica, ne radi se o invazivnom ili agresivnom tretmanu za naše lice. Najbitnije je da obratite pažnju na sastav, te da izbjegavate alkohole u vašim svakodnevnim gelovima.

Podsjećamo da biste trebali izbjegavati alkohol u kozmetici, kako ne biste naudili vašoj koži.

Ovaj dodatni korak u vašoj rutini je izrazito bitan kako biste očistili lice od svakog ostatka šminke na licu, kao i ostalih toksina.

Na koji način se primjenjuje?

Postoje dvije faze duplog čišćenja lica, a to su prvo čišćenje na bazi ulja, a drugo je sa uobičajnim gelom ili pjenom za čišćenjem.

Prvo trebamo nanijeti gel za čišćenje koji je na bazi ulja, također možemo koristit i kokosovo ulje koji će u isto vrijeme pružiti njegu našoj koži. Međutim, treba postupiti s oprezom kada se radi o kokosovom ulju ukoliko ne želimo začepiti naše pore.

Nakon što isperete lice nakon prvog koraka, može uslijediti drugi korak, a to je vaš svakodnevni gel ili pjena za čišćenje. Lice možete uobičajno očistiti, te nakon ovoga nastaviti sa noćnom ili jutarnjom rutinom.