Džentlmeni lokalnih izbora: Kako su Delić i Efendić čestitali jedno drugome

Utrka za načelnika općine Novi Grad je završena danas, a rezultati su pokazali da je Semir Efendić ostao na poziciji načelnika Općine.

Međutim, u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine, pa i Sarajeva, kampanja je bila sve samo ne fer. Bilo je tu vrlo ružne retorike, prozivki, davanja imena, ali ono što smo mogli da naučimo jeste da se izgrađeni ljudi ne bave konspiracijama.

Predizborna kampanja u Novom Gradu bila je primjer kako se protivnici i poštuju i uvažavaju.

Adnan Delić je uputio čestitku Efendiću naglasivši da je ovo bio primjer kulturne i programske kampanje kakva bi i trebala krasiti politički prostor.

Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se natjecali jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati”, rekao je Delić.

Da je riječ o više nego korektnoj političkoj kampanji pokazuje i objava načelnika Efendića.

Efendić je objavio sliku od prije dvije godine, sa Adnanom Delićem. Povod slike je bila sportska liga Fair Play je OK kojoj je Semir Efendić, kao tadašnji načelnik, pružio podršku.

“Hvala kolegi Deliću na čestitkama! Mi smo uvijek bili za fair play utakmice. I ja njemu čestitam na dobrom rezultatu! FairPlayjeOK”, napisao je Efendić.

Na našoj političkoj sceni se ne viđa često da kampanja završi čestitkama sa obje strane. Korektno i fer nadmetanje i dostojanstven poraz i pobjeda.