Eksplodirala prodaja alkohola na dan izbora u Sjedinjenim Američkim Državama

Kompanija za dostavu alkoholnih pića Drizly objavila je kako je prodaja alkohola u SAD-u na izborni dan imala snažan rast.

Pogotovo se to odnosi na “plave” države u kojima je pobijedio Biden gdje je prodaja alkohola uzletjela 75 posto, prenosi SeeBiz.

Odnosi se to na Kaliforniju, Massachusetts, New Jersey, Connecticut, Oregon, Washington, Rhode Island, Illinois, New York, Vermont i Maryland, zajedno s Washingtonom, D.C.

U međuvremenu je prodaja u crvenim državama koje su favorizirale Trumpa porasla za samo 33 posto.

Među njima su bili Idaho, Missouri, Oklahoma, Kentucky, Louisiana, Tennessee i Wyoming, a prodaja je porasla za oko 55 posto u swing državama (kao što su Colorado, Florida, Minnesota, Sjeverna Karolina, Ohio, Arizona, Georgia, Pennsylvania i Texas)

Amerikanci su u utorak većinom sjedili u svojim kućama, zalijepljeni za svoje televizijske i telefonske ekrane, nestrpljivo čekajući rezultate izbora.

S ponovnim skokom pandemije, mnogi su izbore pratili sami ili s obitelji uz bocu vina.

Sveukupno, kompanija je saopćila da je prodaja porasla za oko 68 posto u usporedbi s posljednja četiri utorka. To je otprilike isti porast koji je zabilježen na izborima 2016. godine.