Fikret Prevljak tražeći glas poslao pismo naslovljeno na šehida, oštro reagovao njegov sin

Koliko kandidati u predizbornoj kampanji nemaju obzira, ali niti osjećaja za ljude oko sebe, pa čak ni za one od kojih traže glas govori i posljednje pismo koje potpisuje Fikret Prevljak.

Naime, pismo je poslano na kućnu adresu šehida Fahrudina Kovača, a u pismu se traži njegova podrška. Traži se podrška šehida i njegove porodice…

Pismo je naslovljeno upravo na Fahrudina iako on kao osoba nije među nama.

Dragi moj Fahrudine“, počinje pismo, “nadam se da si dobro, da tebe i tvoju porodicu moje pismo zatIče u najboljem zdravlju“.

Da još jednom utvrdimo Fahrudin nije živ, šehid je…

Dalje u pismu navodi stvari iz rata, a cijelo pismo možete pogledati na fotografiji ispod.

Foto: Amer Kovač
Foto: Amer Kovač

Na ovo je reagovao i sin šehida Fahrudina, a u oštroj poruci na svom profilu kazao je, između ostalog, da nikada halaliti neće.

Ja kao dijete šehida, Fahrudina Kovača,koji je poginuo 31.05.1992 godine,u odbrani Butmira, gdje je moja majka ostala sa dvoje male djece, mene sa 3 i po godine i sestre Amne sa 5 i po godina, pri tome ne dobivši nikakve pomoći ni od jedne stranke.

Da ti kažem generale moj babo bi glasao za vas, jer je bio borac, volio svoj narod i zemlju, kažu mi da je bio dobar čovjek, pošten, vrijedan, jer ga se ja slabo sjećam.

Sretnu me ljudi kažu da imam lika njegovog, a meni je u životu samo ostalo par slika njegovih.

Bolje se ja sjećam moj generale rata nego vi. Sjećam se kad mi je babo rahmetli ranjen, kad su ga unijeli u dnevni boravak krvavog, toga se ja sjećam“, napisao je Fahrudinov Sin, Amer Kovač.

Kako dalje navodi samo je doživio poniženja kao šehidska porodica i ništa više.

Dolazio sam Vam i kući, i tražio vas i u Opštini da Vam objasnim zašto moj babo ne može glasati za vas. Ukopan je i haremu ispred džamije. Pustite ga barem na miru, pustite ga”, napisao je dalje. Cijelu objavu možete pročitati OVDJE.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot